Venetia introduce o taxa pentru turisti

Email Imprimare PDF

 

Venetia introduce o taxa pentru turisti

Consiliul local din orasul italian Venetia, una dintre cele mai importante atractii turistice ale Europei, va introduce o taxa speciala adresata turistilor care se cazeaza in hoiteluri, in incercarea de a strange bani pentru a "salva" orasul, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Municipalitatea spera sa stranga cateva milioane de euro din aceasta taxa, bani care vor fi folositi pentru lucrari de intretinere a orasului, care "se scufunda, incet, in mocirla, si este amenintat de cresterea nivelului marii si de furtunile de iarna, din ce in ce mai frecvente".

Astfel, turistii care se vor caza in hotelurile de cinci stele vor plati o taxa de 4,5 euro, incepand cu 24 august, iar turistii care vor alege hoteluri mai putin luxoase vor plati mai putin. Turistii intre 10 si 16 ani vor plati doar jumatate din valoarea taxei, iar cei sub 10 ani vor fi scutiti de aceasta.

Pe de alta parte, exista si voci critice la adresa introducerii noii taxe. Acestia se tem ca tot mai multi turisti vor alege sa viziteze orasul numai o zi, si vor renunta cu totul la a se caza in Venetia, potrivit sursei citate.

Pentru a citi si despre suspendarea taxei de intrare in Mamaia, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Venetia introduce o taxa pentru turisti