Castelul Huniazilor, in Top 10 castele „de basm” din Europa. Vezi prin ce impresioneaza!

Email Imprimare PDF

 

Castelul Huniazilor, in Top 10 castele „de basm” din Europa. Vezi prin ce impresioneaza!

Castelul Corvinilor, numit si Castelul Hunedoarei, Huniazilor sau Corvinestilor, este emblema Hunedoarei si totodata unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Transilvania. Edificiul a fost inclus recent intr-un top al celor mai impresionante castele „de basm” din Europa, intocmit de lonelyplanet.com. 

„Singurul motiv pentru care aici nu exista astazi vampiri este pentru ca au fost mancati de varcolaci”, se precizeaza in descrierea care insoteste Castelul Corvinilor din Transilvania, inconjurat de o multime de legende. 

„A servit drept fortareata pentru puternica familie ungureasca Corvin, in secolul 15”, se mai spune, printre altele, in descrierea amintita. 

Resedinta feudala

Castelul Corvinilor este situat pe strada Corvinestilor, nr. 1 - 3, municipiul Deva, judetul Hunedoara. A fost ridicat in secolul al XV-lea, de Ioan de Hunedoara, pe locul unei vechi intarituri. Locul ales a fost o stanca la baza careia curge paraul Zlasti. Constructia este prevazuta cu turnuri si bastioane, iar acoperisurile sunt acoperite cu tigla policroma.

In timpul lui Ioan de Hunedoara, Castelul Corvinilor a suferit mai multe transformari, fiind atat punct strategic, cat si resedinta feudala. De-a lungul timpului, stapanii castelului au adaugat la constructie turnuri sau camere de onoare.

Printre cele mai semnificative parti ale constructiei se numara Turnul Capistrano, Sala Cavalerilor, Bastionul alb si Turnul Buzduganelor.

Legendele din jurul Castelului

Impresionanta constructie din Hunedoara este inconjurata si de o multime de legende, intretinute inclusiv de o fotografie in care pare sa se contureze o fantoma. Zeci de mii de turisti vin in fiecare an sa viziteze acest edificiu.

Pentru a cauta cazare in judetul Hunedoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Castelul Huniazilor, in Top 10 castele „de basm” din Europa. Vezi prin ce impresioneaza!