Oficial AEA: Tarom trebuie sa scada costurile si sa se restructureze inainte de privatizare

Email Imprimare PDF

 

Oficial AEA: Tarom trebuie sa scada costurile si sa se restructureze inainte de privatizare

Tarom trebuie sa ia masuri strategice pentru scaderea costurilor si restructurare inainte de privatizare, intrucat este dificil de gasit un investitor intr-o perioada de criza pentru aviatia europeana, afirma Ulrich Schulte-Strathaus, secretarul general al Asociatiei Companiilor Aeriene Europene.
"Daca Tarom este privatizata sau nu, nu conteaza foarte mult. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca managementul companiei sa poata lua masuri strategice. In ceea ce priveste privatizarea Tarom, parerea mea este ca pasii spre privatizare conteaza. Primul pas este scaderea costurilor companiei, apoi restructurarea sa pentru a te asigura ca nivelul costurilor ramane scazut si apoi, ultimul pas, luarea unei masuri strategice in ceea ce priveste privatizarea", a declarat agentiei Mediafax secretarul general al Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA - Association of European Airlines).

El a aratat ca industria aviatica din Europa nu a iesit inca din criza economica, situatie ce face dificila identificarea unui cumparator pentru Tarom. "Pentru cumparatorul strategic, este dificil pentru ca trebuie sa se consolideze mai intai el, si asta ingreuneaza procesul de privatizare. Sunt unii care spun ca acum privatizarea Tarom este prematura", a spus Schulte-Strathaus. Referitor la pierderile Tarom, care anul trecut au ajuns la aproape 80 milioane de euro, reprezentantul AEA a spus ca toate companiile europene au avut de suferit de pe urma crizei economice si a eruptiei vulcanului din Islanda.

"Sunt motive pentru care s-au produs pierderile respective. Toate companiile au avut de suferit, iar rezultatele arata clar ca situatia niciunei companii din Europa nu este foarte buna. Presiuneacosturilor este atat de mare incat toate companiile trebuie sa-si eficientizeze programele de reducere a cheltuielilor", a afirmat secretarul AEA.

Pentru a citi o alta stire legata de compania Tarom, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Oficial AEA: Tarom trebuie sa scada costurile si sa se restructureze inainte de privatizare