Stejari seculari langa Sighisoara: Cel mai batran arbore are 700 de ani!

Email Imprimare PDF

 

Stejari seculari langa Sighisoara: Cel mai batran arbore are 700 de ani!

Municipiul Sighisoara din judetul Mures este unic in Europa nu doar datorita patrimoniului cultural si trecutului istoric sau a faimoasei cetati medievale locuite. Unicitatea orasului se datoreaza si patriomoniului natural din jurul sau, care a captat rapid atentia oamenilor de stiinta de pretutindeni.

Langa Sighisoara se afla un monument cultural-natural care este unicat in aceasta zona a Europei, un loc care reprezinta o atractie speciala pentru vizitatori din alte tari europene si chiar de pe alte continente. Este vorba despre rezervatia „Stejarii multiseculari de la Breite”, unde se afla cea mai mare colectie de stejari multiseculari din Europa Centrala si de Est.

Peste 450 de arbori

Rezervatia de stejari seculari de langa Sighisoara este impartita in 6 zone din care 3 sunt cu protectie stricta. Este localizata la altitudinea de 525 m si are o suprafata totala de 70 ha.

La aceasta rezervatie au fost numarati peste 450 de arbori, care au inaltimi intre 12 si 20 de m si diametre de pana la 1,8 m.

Cel mai batran stejar

Arborii de la rezervatia din Breite au varste cuprinse intre 400 si 500 ani. Cel mai batran insa are circumferinta de 7 m si varsta de aproximativ 700 de ani. Acesta intra pe pozitia 59 a celor mai batrani arbori din lume.

Legatura platoului Breite cu orasul Sighisoara a fost dintotdeauna foarte stransa. Valoarea patrimoniului natural al rezervatiei este recunoscuta la nivel national si international.

Pentru a citi si despre alte rezervatii de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Stejari seculari langa Sighisoara: Cel mai batran arbore are 700 de ani!