Turism în spaţiu: 440 de persoane au rezervat un loc la bordul navetelor Virgin Galactic

Email Imprimare PDF

 

Turism în spaţiu: 440 de persoane au rezervat un loc la bordul navetelor Virgin Galactic

Un număr de 440 persoane de diferite naţionalităţi au rezervat un loc la bordul navelor spaţiale Virgin Galactic ale miliardarului Richard Branson.

Printre cei 440 viitori pasageri ai navetelor spaţiale ar urma să se numere şi un adolescent canadian, astăzi în vârstă de 17 ani. Tânărul, care a vrut să rămână anonim, a strâns de anul trecut destui bani ca să poată efectua un zbor în spaţiu. Visul lui ar putea deveni realitate anul viitor, el urmând să fie, la cei 18 ani ai săi, cel mai tânăr om din istoria zborurilor în spaţiu, scrie Agerpres.

'Printre cei care doresc să călătorească în spaţiu, este singurul sub 18 ani', spune agentul de călătorie Michael Broadhurst în La Presse Canadienne. Regulamentul Virgin Galactic prevede ca pasagerii să aibă peste 18 ani. Tânărul va fi însoţit de un părinte.

Sumele depuse de turiştii în spaţiu, care provin din 40 de ţări diferite, totalizează deja 55 milioane de dolari, dar navetele Virgin Galactic n-au terminat încă testele. 'Ar trebui să fim gata peste circa 12 luni', a declarat Richard Branson în La Presse Canadienne la începutul lunii iunie. 'Cum vom fi gata, plecăm în spaţiu', a adăugat el.

Costul unei călătorii este de 200.000 dolari (152.000 euro) de persoană. 'Multora le place aventura şi vor să înfrunte o nouă provocare', este de părere Stephanie Anevich, coproprietar al grupului Vision 2000, care face rezervări în Canada pentru zborurile Virgin Galactic.'Sunt şi oameni cu adevărat bogaţi care vor să meargă în spaţiu pentru că-şi permit să facă aproape tot ce doresc', a mai declarat ea pentru Associated Press.

Virgin Galactic prevede să trimită navete în spaţiu, pentru zboruri suborbitale în scop turistic. Zborul durează aproximativ 150 minute, timp în care se ajunge la altitudinea maximă de 110 km, şi, cinci minute, turistii vor putea experimenta lipsa de gravitaţie.

SpaceShipTwo, cu o capacitate de şase pasageri şi doi piloţi, este nava care va duce turiştii în spaţiu. De aici, călătorii spaţiali vor avea o vedere fabuloasă asupra Pământului. Dacă cel mai tânăr pasager are 18 ani, cel mai în vârsta are 89! Printre persoanele publice care vor urca primele la bordul navetelor spaţiale figurează câteva celebrităţi americane, precum actorii Victoria Principal şi Russell Brand.

Pentru a citi si  despre alte modalitati inedite de a va petrece vacanta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turism în spaţiu: 440 de persoane au rezervat un loc la bordul navetelor Virgin Galactic