Apa mării de pe tot litoralul românesc - de categorie bună şi foarte bună

Email Imprimare PDF

 

Apa mării de pe tot litoralul românesc - de categorie bună şi foarte bună

Toate zonele de îmbăiere de pe litoralul românesc sunt de categorie foarte bună şi bună, arată ultimele analize privind calitatea apei de îmbăiere făcute de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

Astfel, potrivit DSP Constanţa, toate probele de apă prelevate din cele 25 de zone de îmbăiere aflate în nordul litoralului, pe sectoarele de plajă cuprinse între Năvodari şi Costineşti, arată că peste tot calitatea apei este foarte bună.

Aceeaşi calitate a apei de îmbăiere a fost înregistrată şi în 19 din cele 23 de sectoare aflate în sudul litoralului românesc, între staţiunile Olimp şi Vama Veche. Conform raportului, calitate"bună" a apei se înregistrează numai în sectoarele Olimp 2, Jupiter 3 şi Jupiter 4, precum şi în staţiunea Venus, în zona Perla Venusului.

Rezultatele acestor analize le sunt prezentate turiştilor şi prin intermediul a 33 de panouri de informare, pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) le-a amplasat pe plaje. Dintre acestea, zece panouri au fost amplasate pentru zona Constanţa - Mamaia - Năvodari, şapte pentru zona Eforie Nord - Eforie Sud - Costineşti, iar restul panourilor au fost montate în zona Olimp - Vama Veche.

Aproximativ 10.000 de persoane se află în aceste zile în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, potrivit unor date centralizate de către Inspectoratul de Poliţie Constanţa, dar numărul total al turiştilor aflaţi pe litoral este mai mare, în condiţiile în care în statistici nu sunt cuprinse persoanele cazate la particulari sau în campinguri.

Pentru a citi mai multe despre statiunile de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Apa mării de pe tot litoralul românesc - de categorie bună şi foarte bună