Tarifele de cazare pe Litoral nu vor creşte de la 1 iulie pentru vacanţele deja contractate

Email Imprimare PDF

 

Tarifele de cazare pe Litoral nu vor creşte de la 1 iulie pentru vacanţele deja contractate

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării susţin că tarifele de cazare de pe litoral nu vor creşte de la 1 iulie, cel puţin pentru vacanţele deja contractate de agenţiile de turism, dar sunt posibile totuşi unele majorări la recepţiile hoteliere.

Preşedintele Asociaţiei, Corina Martin, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că tarifele de cazare pe Litoral nu vor creşte de la 1 iulie pentru vacanţele deja contractate, cu 30 la sută, aşa cum a apărut informaţia în presă.

" În realitate, sunt posibile unele majorări, dar care se aplică numai la recepţiile hoteliere, pentru turiştii care nu au cumpărat deja o vacanţă şi care nu au apelat la agenţiile de turism. Deci, vorbim în acest caz de numai cinci la sută din circulaţia turistică spre Litoral, întrucât 95 la sută dintre turişti au achiziţionat deja vacanţa la tarifele din programele speciale, prin agenţiile de turism", spune Corina Martin.

Ea a mai precizat că nici în situaţia turiştilor care se prezintă direct la recepţiile hotelurilor nu se prevăd creşteri semnificative la preţul cazării.

" Având în vedere că în acest sezon ne confruntăm, până în acest moment, cu o scădere cu circa 20 la sută a numărului de turişti români pentru destinaţiile româneşti, nu estimăm creşteri substanţiale ale tarifelor în perioada următoare ", menţionează Corina Martin

Ea a precizat că aceste fluctuaţii de tarife între sezon şi extrasezon sunt absolut fireşti în orice destinaţie de vară în momentul în care se trece la perioada de vârf de sezon, şi ţin de mecanismul cererii şi ofertei.

În plus, ea mai spune că turiştii au la dispoziţie mai multe programe speciale, prin care se încearcă atragerea lor pe litoralul românesc.

Pentru a citi despre statiunile de pe litoral, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Tarifele de cazare pe Litoral nu vor creşte de la 1 iulie pentru vacanţele deja contractate