Incep Serbarile Cetatii Oradea: Vezi programul si noutatile festivalului!

Email Imprimare PDF

 

Incep Serbarile Cetatii Oradea: Vezi programul si noutatile festivalului!

Oradenii si turistii sunt invitati in acest weekend la o noua editie a Serbarilor Cetatii Oradea. Timp de trei zile, vizitatorii vor avea parte de concerte, piese de teatru si activitati interactive in aer liber. Organizatorii au pregatit si o premiera pentru editia din acest an.

Serbarile Cetatii Oradea debuteaza vineri, 1 iulie, ora 12:00, cu un concurs de tir cu arcul traditional dotat cu trofeul „Cupa Cetatii”.

Tururi ghidate in premiera

Pentru prima data, participantii la Serbarile Oradei vor avea parte si de tururi ghidate. Acestea se desfasoara in Centrul Istoric, pe traseul: Republicii - Piata Ferdinand - Piata Unirii - zona Alecsandri - str. Iuliu Maniu - Cetatea Oradea si vor fi „predate" lectii de arhitectura prin intermediul proiectiilor din Cetatea Oradea.

Primul tur prin Cetatea Oradea incepe vineri, la ora 13:00 si continua la ora 15:00. Al treilea tur va porni la ora17:00 de la intersectia Bulevardului Magheru cu Strada Republicii.

Vineri seara, de la ora 19:00, oradenii pot lua lectii de dans medieval, dupa care, de la ora 20:00, sunt invitati la un concert de muzica medievala si renascentista.

Atmosfera medievala

Sambata si duminica, participantii la Serbarile Cetatii vor putea continua tragerile interactvie cu arcul traditional si tururile ghidate prin Cetate. Intr-o atmosfera medievala intretinuta de personaje de epoca vor putea desfasura activitati interactive cu mestesugari si vor putea urmari mai multe piese de teatru.

Pentru seara de sambata, organizatorii au pregatit in cadrul acestui festival piesa de teatru „Mosierita Vaduva”, urmata de un concert de muzica medievala cu jonglerii cu foc si un concert folk.   

Duminica dupa-amiaza, la Serbarile Cetatii Oradea este programata o prezentare interactiva de cai frizieni. Urmeaza apoi piesa de teatru „Stanca din casa” si un concert de muzica medievala.   

Festivalul se incheie duminica seara cu un concert de muzica folk.

Pentru a cauta cazare in Oradea, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Incep Serbarile Cetatii Oradea: Vezi programul si noutatile festivalului!