Ce castiguri aduc hotelurilor Champions League, Eurovision sau Roland Garros

Email Imprimare PDF

 

Ce castiguri aduc hotelurilor Champions League, Eurovision sau Roland Garros

Piata hoteliera din marile orase europene a avut parte de o luna mai extrem de profitabila, ca urmare a unor evenimente majore cum ar fi finala Champions League, turneul de tenis de la Rolland Garros sau festivalul de muzica Eurovision. Un studiu al TRI Hospitality Consulting arata cum au dinamizat aceste evenimente internationale incasarile si profitul hotelurilor.
Dusseldorf a fost in acest an gazda finalei si a doua semifinale a concursului Eurovision. Cererea determinata de eveniment a dus la o crestere de 17,6 puncte procentuale a ratei de ocupare a hotelurilor, pana la 71,8%, fata de 54,2% in mai 2010. De asemenea, evenimentul a dus si la o crestere foarte mare, de 80%, a tarifelor medii pe noaptea de cazare, pana la 167 euro, ceea ce a insemnat ca venitul mediu per camera disponibila a crescut cu aproape 140%.

In plus, incasarile medii din zona de Food&Beverege au urcat cu 50%, la 27,7 euro per camera disponibila. Evenimentul a determinat si o crestere a profitului operational per camera disponibila cu 330%, pana la 79 euro, fata de 18 euro in aceeasi perioada a anului trecut, in Dusseldorf.

Nu doar hotelierii din Dusseldorf au inregistrat cresteri mari ale profiturilor operationale in mai, Londra, Paris sau Istanbul au beneficiat de asemenea de majorari semnificative ca urmare a evenimentelor internationale de avengura.  

Evenimentele din Londra, printre care vizita lui Barack Obama si finala Ligii Campionilor au determinat cresteri de 16,2% a profitului operational pe camera disponibila, pana la 103 euro, fata de 89, 14 euro in 2010. In Paris, vizitatorii de la Roland Garros si turistii au dus la o crestere de 11,7%, pana la 192 euro, a veniturilor medii per camera disponibila si la o crestere de 16,8% a profitului operational mediu per camera disponibila. Profitul mediu operational a crescut in cazul hotelurilor pariziene pana la 105 euro.

Pentru a citi si despre evoultia industriei hoteliere europene, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ce castiguri aduc hotelurilor Champions League, Eurovision sau Roland Garros