Patrimoniul Mondial UNESCO s-a imbogatit cu inca 25 de situri

Email Imprimare PDF

 

Patrimoniul Mondial UNESCO s-a imbogatit cu inca 25 de situri

Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a inglobat 25 de noi situri, ca urmare a intrunirii comitetului responsabil, ce a avut loc intre 19 si 29 iunie la Paris. Printre noile situri se numara resedinta mitropolitilor din Bucovina si Dalmatia (Ucraina), Uzinele Fagus (Germania) si Gradina persana (Iran).

Lista cuprinde in prezent 936 de situri, dupa cea de-a 35-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial. Dintre acestea, 183 sunt naturale, 725 culturale si 28 mixte.

Siturile naturale adaugate anul acesta sunt: Insulele Ogasawara (Japonia), reteaua de lacuri din Kenya in Valea Marelui Rift (Kenya), Coasta Ningaloo (Australia) si, ca extensie, padurile vechi de fag din Germania (extensie a Padurilor primare de fag din Carpati, Slovacia si Ucraina).

Un singur sit mixt a fost inscris anul acesta, respectiv zona protejata Wadi Rum (Iordania).

Printre siturile culturale adaugate se numara centrul istoric Bridgetown si garnizoana (Barbados), peisajul cultural al lacului din vestul Hangzhou (China), peisajul cultural al cafelei (Columbia), peisajul cultural al provinciei Konso (Etiopia), platourile de calcar Causses si Cévennes (Franta), Fortul Iisus din Mombasa (Kenya), peisajul cultural de la Serra de Tramuntana (Spania), moscheea Selimiye (Turcia) si citadela dinastiei Hô (Vietnam).

Pentru a citi despre Manastirile din Bucovina, unde se afla unul dintre situri, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Patrimoniul Mondial UNESCO s-a imbogatit cu inca 25 de situri