Burgul transilvan Medias, un muzeu in aer liber unde a stat inchis Dracula

Email Imprimare PDF

 

Burgul transilvan Medias, un muzeu in aer liber unde a stat inchis Dracula

Al doilea oras ca marime din judetul Sibiu este asezat la 39 kilometri de Sighisoara si 41 de Blaj. Se numeste Medias si are o vechime de peste sapte secole. Burgul transilvan este plin de cladiri si monumente unice si inconjurat de diverse legende, cea mai cunoscuta facand trimitere catre Dracula.

Orasul cetate Medias este asezat in bazinul mijlociu al raului Tarnava Mare, in inima Ardealului. Este un oras pitoresc in care se simte imbinarea dintre vechi si nou, cu alternanta de stiluri arhitectonice, de la gotic la cel renascentist, la baroc si Jugendstil.

„Civitas Mediensis” si-a conservat trecutul istoric in 17 turnuri si bastioane, ziduri de peste 7 metri si 3 porti principale de acces in vechea cetate.

Monumente medievale unice

Istoria orasului Medias se intinde pe o perioada de peste 700 de ani, fiind mentionat pentru prima data intr-un document istoric din anul 1267, unde este trecut sub numele de Mediesy. Numele asezarii este strans legat de cel al unui trib secuiesc din secolul al IX-lea.

Centrul istoric al orasului apare ca un muzeu in aer liber. Monumentele medievale din Piata Castelului sunt unice in Transilvania. Pe teritoriul orasului au fost identificate, prin descoperiri fortuite, cercetari de suprafata si sapaturi sistematice, mai multe asezari rurale.

Biserica unde a fost inchis Tepes

Biserica fortificata Sfanta Margareta detine un ansamblu valoros de picturi murale gotice. Turnul are un ceas care indica fazele lunii.

In aceasta biserica a fost inchis domnitorul Tarii Romanesti Vlad Tepes in anul 1476, in urma conflictului cu regele Ungariei Matei Corvin.

Tot aici, principele transilvanean Stefan Bathory a fost ales rege la Poloniei.

Vinul auriu de Medias

In paginile romanului Dracula, scriitorul Bram Stoker mentioneaza ca la nunta contelui valah vinul a fost „cel auriu de Medias”.

Acest oras si imprejurimile lui sunt si astazi cunoscute data fiind faima vinurilor vechi de Tarnave, simbol al stemei orasului, zona fiind supranumita in vechime Tara Vinului.

Pentru a cauta cazare in Sibiu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Burgul transilvan Medias, un muzeu in aer liber unde a stat inchis Dracula