Dupa 2 ani de criza, romanii prind din nou gustul vacantei. Vanzarile de pachete turistice au crescut cu 30%

Email Imprimare PDF

 

 Dupa 2 ani de criza, romanii prind din nou gustul vacantei. Vanzarile de pachete turistice au crescut cu 30%

Buget pentru concediu! Dupa doi ani de criza in care putini s-au mai gandit si la vacanta, romanii isi fac din nou curaj sa plece in calatorie. Agentii de turism si cei care vand asigurari sau produse pentru voiaj spun ca "dezghetul" le ajuta afacerile. Pentru unele firme, vanzarile in aceasta perioada sunt si cu 30% mai mari.

Patru milioane de romani vor pleca anul acesta cel putin cateva zile in vacanta, sustin mai multe agentii de turism. Cu un buget mediu de 1.000 de lei de persoana, cei mai multi vor alege o destinatie din tara. Aproximativ un milion de oameni vor trece insa granita.

Vacanta cu masina aduce incasari si asiguratorilor. Si asta pentru ca romanii care au renuntat la asigurarea facultativa se vad nevoiti sa incheie noi polite, macar pe perioada verii.

La pachet cu biletele de vacanta se vand si asigurarile de calatorie. Unele companii au avut o crestere a incasarilor de pana la 33% in primele luni din an.

In afara de cele medicale, se vand foarte bine politele care tin de factori externi cum sunt vremea nefavorabila sau grevele transportatorilor. Iar astfel de situatii au fost frecvente in ultimele luni.

Pentru o asigurare de calatorie de 8 zile veti plati in medie 60 de lei, iar pentru o luna, trebuie sa puneti deoparte 130 de lei.

Pentru a citi despre destinatiile de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Dupa 2 ani de criza, romanii prind din nou gustul vacantei. Vanzarile de pachete turistice au crescut cu 30%