Vreti sa salvati Grecia? Mergeti acolo in vacanta!

Email Imprimare PDF

 

Vreti sa salvati Grecia? Mergeti acolo in vacanta!

Cum poate Grecia sa se achite de datoriile externe, in conditiile unor presiuni externe in crestere si in situatia in care se afla, practic, intr-un cerc vicios. Raspunsul? Cu ajutorul turismului. 15-20% din PIB-ul tarii este asigurat de turism, scrie Money Land, supliment al revistei Time.
Anual, turismul aduce tarii aproximativ 350 de miliarde de dolari. Acest venit este esential pentru capacitatea Greciei de a-si plati datoriile. Iar Guvernul de la Atena este perfect constient de acest lucru.

Drept urmare, in incercarea de a-si plati datoriile externe, guvernul Greciei a renuntat la orice opreliste in materie de turism si a luat toate masurile pentru a-i incuraja pe turistii straini sa vina pe tarmul Marii Egee.

Impozitul pe vanzari a fost redus, la fel si taxele de aeroport. Miscarea a fost receptata destul de bine in Germania, in ciuda reticentei pe care aceasta tara o are fata de Grecia.

Mai multi turisti germani pe plajele din Mykonos sau in discotecile din Rodos, sorbind cu nesat din uzo, inseamna tot atatea posibilitati ca Grecia sa se achite de datoria catre Germania.

Si este mult mai distractiv pentru germani sa primeasca ceva placut in schimbul cresterii impozitelor la ei acasa. Guvernul Germaniei a decis marirea impozitelor aplicate populatiei, in incercarea de a compensa pierderile pe care bancile le-ar putea suporta.

Pentru a citi si despre litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Vreti sa salvati Grecia? Mergeti acolo in vacanta!