Iezerele din Maramures: Clopotele Bisericii pierdute si balaurul care a inghitit nuntasii

Email Imprimare PDF

 

Iezerele din Maramures: Clopotele Bisericii pierdute si balaurul care a inghitit nuntasii

Iezerele din Maramures sunt atractia tuturor celor pasionati de traditiile locale. In jurul lor se tes nenumarate legende, pe care localnicii se grabesc sa le povesteasca turistilor interesati. Una dintre cele mai cunoscute se leaga de o biserica inghitita de ape din satul Tisa.

Aici, in noaptea de Inviere se aud in fiecare an clopotele unei biserici inghitite de ape. Legenda spune ca, acum cateva sute de ani, in urma unei invazii a tatarilor localnicii au mutat clopotele bisericii din sat pe un teren mlastinos, pentru a nu fi furate. Numai ca, dupa ce tatarii au plecat clopotele au fost de negasit, iar de atunci din iezerul de la Tisa se aud mereu clopotele pierdute. Alti localnici spun ca iezerul fara fund ar fi inghitit cu totul o biserica si de aceea se aud acum clopotele lacasului de cult pierdut sub ape.

Despre un alt iezer, cel din Poienile Marului, localnicii cred ca prevesteste furtunile. Ei spun ca daca arunci o piatra in iezerul Vinderel in doua ore se porneste urgia naturii. La Desesti iezerul ar fi acum pazit de un balaur, care mai iese din cand in cand pentru a pradui casele din zona. Legenda spune ca, acum multi, multi ani balaurul ar fi inghitit toti nuntasii de la o nunta.

Pentru a cauta cazare in Maramures, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Iezerele din Maramures: Clopotele Bisericii pierdute si balaurul care a inghitit nuntasii