Cum vede turismul romanesc un britanic care a investit la noi 14 mil. euro

Email Imprimare PDF

 

Cum vede turismul romanesc un britanic care a investit la noi 14 mil. euro

Dinesh Dhamija este un antreprenor din domeniul turismului cunoscut la nivel international in special pentru site-ul Ebookers.com, la care detinea pachetul majoritar si care a fost vandut pentru peste 400 mil. dolari in 2005. Omul de afaceri a preluat la finalul lui 2006 si participatia majoritara din complexul turistic de 5 stele Delta Nature Resort din Romania. In total, Dhamija a investit peste 14 mil. euro in turismul romanesc si spune ca zonele romanesti din patrimoniul UNESCO ar trebui sa fie marketate mai mult.
„Depinde doar de romani sa creasca turismul. In opinia mea, aici sunt 7 zone care se afla in patrimoniul UNESCO, si care ar trebui promovate. Cand iti faci o harta a investitiilor, trebuie sa te uiti la aceste zone”, spune Dhamija.

El mai detine trei terenuri in Romania pe care vrea sa dezvolte complexe turistice sau de agrement: unul in Sucevita, unul in Borsec si unul in Puchenii Mari. Pe ultimul teren vrea sa construiasca un teren de golf si un hotel. "Ma uit la ceea ce lipseste. Golful va fi sport olimpic din 2016 si toti straini cu care ma intalnesc imi spun ca nu au unde sa joace golf in Romania. In plus, in Londra practic traiesc pe terenul de golf", afirma antreprenorul.

Cand va incepe aceste constructii? Cand prima sa investitie finalizata, Delta Nature Resort, va avea profit pe termen lung. Pana acum, unitatea de cazare cu 30 de vile nu a performat. Deschisa inca din 2003, unitatea a fost inchisa pentru imbunatatiri din toamna lui 2009 si a fost redeschisa in acest an. Per total, unitatea a atras investitii de 5,5 milioane euro.

Pentru a cauta cazare in Sucevita, locul in care omul de afaceri vrea sa dezvolte un nou complex turistic, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum vede turismul romanesc un britanic care a investit la noi 14 mil. euro