Investitie de 1,8 mil. euro intr-un nou terminal la aeroportul din Iasi

Email Imprimare PDF

 

Consilierii judeteni ieseni au decis construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul International Iasi, in urma cresterii fluxului de persoane in ultimii cinci ani, investitia fiind estimata la aproximativ 1,8 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Conducerea Consiliului Judetean Iasi a propus, initial, ca terminalul sa aiba o suprafata de 500 de metri patrati, insa consilierii judeteni PSD si PNL, care detin majoritatea, au votat ca acest terminal sa aiba o suprafata de 2,5 ori mai mare.

"Terminalul va avea peste 1.200 de metri patrati si va fi construit pana la sfarsitul acestui an", a declarat purtatorul de cuvant al CJ Iasi, Sebastian Tataru.

El a adaugat ca noul terminal e doar o solutie temporara pana la finalizarea proiectului de modernizare a aeroportului iesean.

"Pana in 2015, speram ca proiectul de modernizare la aeroport sa fie finalizat. Astfel, terminalul care va fi construit in acest an va putea fi transformat intr-o zona de tip cargo", a mai spus Tataru.

Potrivit directorului aeroportului iesean, Gheorghe Corjauteanu, realizarea unui nou terminal este necesara, in conditiile cresterii numarului de pasageri, de la an la an.

"Este o investitie absolut necesara, avand in vedere tendinta fluxului de pasageri. Anul trecut, am avut 160.000 de pasageri, chiar in conditiile de criza care au fost, fata de 148.000 de pasageri in 2009. Anul acesta, marind frecventele de operare pe aeroport, vedem deja o crestere de 25 la suta fata de anul trecut", a declarat Gheorghe Corjauteanu.

Intrebat daca institutia are banii necesari pentru realizarea investitiei, Corjauteanu a raspuns: "Avem din fonduri proprii jumatate din suma de 1,8 milioane de euro. Restul speram sa ii obtinem de la Consiliul Judetean".

Conducerea CJ Iasi sustine ca a rezolvat toate problemele legate de asigurarea suprafetei de 200 de hectare necesara extinderii aeroportului.

Proiectul de modernizare a aeroportului Iasi a fost lansat in anul 2006, investitia totala fiind estimata la aproximativ 200 de milioane de euro.

Pentru a cauta cazare in Iasi, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Investitie de 1,8 mil. euro intr-un nou terminal la aeroportul din Iasi