Noul trend in materie de turism: hotelurile tech. Cum ar fi sa te cazezi intr-o camera plina de senzori si roboti

Email Imprimare PDF

 

 Noul trend in materie de turism: hotelurile tech. Cum ar fi sa te cazezi intr-o camera plina de senzori si roboti

iPad? Da. Wireless? Da. Dus computerizat? Da. Teleconferinta? Bineinteles. Acestea sunt doar cateva dintre gadgeturile care se gasesc in hotelurile ultra-moderne, in care clientii au la dispozitie un intreg arsenal de soft-uti si roboti, gata sa le deschida usile, sa le traga draperiile, sa le incalzeasca incaperile sau sa se ocupe de diverse alte activitati. Turistii care isi permit aceste extravagante pot beneficia de diverse facilitati, de cele mai multe ori, atingand un singur buton. Iata ce inseamna sa te cazezi intr-un „hotel al viitorului”.

Usa camerei, deschisa cu telefonul mobil

Ce parere ai despre un hotel in care deschizi usa camerei folosind telefonul mobil? Ideea se bazeaza pe un mecanism de introducere a unui cod secret, pe care-l primesti prin SMS de la angajatii hotelului. Metoda previne atat eventualele furturi cat si jenantele situatii in care iti uiti cardul de acces in interiorul camerei, iar usa se blocheaza automat. O astfel de unitate hoteliera se gaseste in Lexington, Virginia (SUA).

Scanarea retinei - accesul permis

Daca esti una din acele persoane care isi rataceste deseori cheile sau cartela magnetica pentru intrarea in camera de hotel, afla ca, in viitor, ai putea scapa de aceasta grija. De exemplu, patronul unui hotel din Boston s-a gandit la o alta idee revolutionara: si-a transformat hotelul intr-un loc demn de filmele science-fiction, in care clientilor li se scaneaza retina, pentru a li se permite accesul in interior.

Control total

Nu-i asa ca ti-ar placea sa ai control asupra fiecarui coltisor al camerei in care te cazezi? De exemplu, daca te odihnesti pe canapea si ti se pare prea cald in camera, poti sa rezolvi aceasta problema cu ajutorul aerului conditionat. Pana aici, nimic nou. Daca insa, vrei sa vezi cum arata orasul noaptea, cand toate luminile sunt aprinse, dar parca n-ai vrea sa te deplasezi pana la fereastra pentru a da la o parte draperiile, ai posibilitatea, din nou, sa folosesti o telecomanda. Aceeasi telecomanda pe care o folosesti si pentru lumini, televizor, caldura, muzica si asa mai departe. In acest mod sunt rasfatati clientii care se cazeaza in Hotelul CityCenter, din Las Vegas (SUA).

Senzori simulatori

Crezi ca nimic nu poate mai fi mai placut decat sa rezolvi totul cu un simplu buton? Ba se poate. In hotelul 1000, din Seattle, Washington (SUA). Nu stim de unde provine numele acestuia, cel mai probabil de la cele o mie de facilitati de care se pot bucura turistii care vin aicii. De exemplu, acestia nu doar ca-si satisfac mofturile cu ajutorul gadgeturilor prezente in incaperi, ba chiar pot simula si “da” ordine, chiar si in lipsa lor. Despre ce vorbim, mai exact? Daca te pregatesti sa iesi in oras, dar vrei ca temperatura camerei tale sa se mentina timp de cateva ore la 25 de grade Celsius, iar atunci cand revii la hotel, sa gasesti cina pregatita si hainele spalate, nu trebuie decat sa folosesti mecanismul gadget-spion, inzestrat cu capacitate senzoriala si simulatoare, care poate face toate aceste lucruri si multe altele, pentru tine. Chiar daca tu nu te afli acolo, in acele momente.

Pentru a citi si despre hotelurile recomandate de pe site-ul nostru, accesati aceasta sectiune.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Noul trend in materie de turism: hotelurile tech. Cum ar fi sa te cazezi intr-o camera plina de senzori si roboti