Râmnicu Vâlcea: Horezu, oază de tradiţie şi cultură, atracţia locală a turiştilor

Email Imprimare PDF

Râmnicu Vâlcea: Horezu, oază de tradiţie şi cultură, atracţia locală a turiştilor

Oraşul olarilor a fost prezent la cel mai mare târg de turism din ţară, desfăşurat la Bucureşti, unde tradiţiile locale au făcut deliciul publicului. Zona Olteniei de sub Munte a fost promovată prin 2000 de pliante, hărţi turistice şi broşuri realizate în română, engleză şi franceză.

Reprezentanţii administraţiei locale a oraşului Horezu au participat zilele acestea la cel mai mare Târg de Turism unde au promovat valorile culturale şi turistice ale Olteniei de sub Munte. Sub genericul „Promovarea produselor şi a evenimentelor turistice specifice din zona depresionară Horezu pentru dezvoltarea şi consolidarea turismului în Nord-Vestul Judeţului Vâlcea" , vizitatorii târgului de primăvară au primit informaţii şi s-au împărţit 2000 de pliante despre evenimentele ce se desfăşoară în localitate, tradiţiile păstrate în zonă şi meşteşugurile localnicilor, renumiţi pentru ceramica din lut roşu.

"Colindul Sfânt şi bun" atrage turiştii la Horezu

"Vizitatorii au luat contact cu varietatea ofertei turistice a depresiunii Horezu şi pentru prima dată am prezentat evenimentele tradiţionale care se desfăşoară anual la noi: Târgul de Izvorul Tămăduirii, Târgul de ceramică „Cocoşul de Hurez", Zilele oraşului Horezu sau manifestarea „Colindul Sfânt şi Bun". De aemenea, au fost prezentate publicului, tradiţiile şi frumuseţile naturii, meşteşugurile tradiţionale, monumentele istorice (mănăstirile, bisericile), colecţiile de artă populară", a afirmat Constantin Niţu, primarul din Horezu. În stand au fost prezentate obiecte de ceramică, lemn, covoare olteneşti ţesute manual, costume populare, s-au făcut demonstraţii de măiestrie de către meşteri ceramişti din Horezu. "În cele 4 zile ale târgului, standul oraşului Horezu a fost vizitat de aproximativ 2.500 de vizitatori, de oferta turistică a oraşului Horezu au fost interesate peste 50 de agenţii de turism şi reprezentanţi ai ambasadelor acreditate la Bucureşti", mărturiseşte Constantin Niţu.


Ceramiştii din Horezu sunt renumiţi peste hotare

Patronii de la mai multe restaurante din Europa comandă periodic vase de lut ceramiştilor din Horezu, renumiţi pentru măiestria lor. Olarii din zona Horezu au reuşit să fenteze criza şi afirmă că au reuşit să vândă în străinătate multe din produsele făcute la roata olarului, cu preţuri ce ajung şi la 10 euro bucata.

Pentru a cauta cazare in Horezu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Râmnicu Vâlcea: Horezu, oază de tradiţie şi cultură, atracţia locală a turiştilor