Londra, oraşul de pe meridianul zero

Email Imprimare PDF

 

Londra, oraşul de pe meridianul zero

Una dintre cele mai bogate, luxoase şi tentante capitale ale lumii. Ce-i lipseşte cu desăvârşire? Praful de pe străzi!

Big Ben, Trafalgar Square, Hyde Park, Turnul Londrei, Buckingham Palace, Muzeul figurilor de ceară…

Sunt doar câteva dintre faimoasele repere ale unui itinierar de vacanţă îndelung visat.

Londra, una dintre cele mai scumpe capitale ale lumii, în care fiecare liră sterlină cheltuită e răscumpărată – orice traseu turistic este o condensare de cultură şi civilizaţie. Şi o lecţie despre armonia dintre istorie şi modernitate.

Pe patru roţi sau pe două?

Bine ai sosit pe Heahrow – principală poartă aeriană a Marii Britanii, unul dintre cele mai mari şi aglomerate aeroporturi din lume! Afară te aşteaptă autocarele roşii open-deck, un simbol londonez. Deşi mulşi turişti preferă să închirieze biciclete pentru turul oraşului: este mai ieftin şi capitala insulară ţi se dezvăluie mai pe îndelete.

Tamisa, coloana vertebrală londoneză

Cochete case duplex, înconjurate de grădini tot atât de generoase ca suprafaţa construită (un raport de egalitate impus prin lege); magazine şi pub-uri; un trafic aiuritor pentru noul venit, din care te salvează la trecerile de pietoni, inscripţiile de pe asfalt, indicând direcţia în care trebuie să priveşti… Te-ai „aclimatizat”cu rigorile civilizaţiei britanice – poate începe turul oraşului istoric.

Coborând pe lângă albia Tamisei, pe lângă Observatorul Astronomic, ai ajuns la meridianul zero al Planetei. Greenwich, o piţetă insolită, te captează cu oferta de suveniruri. Celebrele poduri ale Londrei leagă aerian malurile Tamisei, secondate de tuneluri sub nivelul apei. Catedrala St. Paul cere un tur de forţă: să cuprinzi cu privirea bolta lăcăşului, a doua ca mărime din Europa (surclasată de Vatican). Westminster est încă o condensare de simboluri: palatul reconsctruit în secolul al XIX-lea, pe ruine medievale, şi faimoasa abaţie în care sunt încoronaţi suveranii britanici încă din secolul al XI-lea. Westminster Palace – Palatul Parlamentului – este identificat, de regulă, ca reper, cu Big Ben. Orologiul care, de aproape 150 de ani, bate ceasurile Londrei, este, fără doar şi poate, cel mai renumit punct de atracţie al bătrânei capitale.

Pentru a citi si despre atractiile turistice ale Romaniei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Londra, oraşul de pe meridianul zero