In Dobrogea, la pestera Sf.Andrei

Email Imprimare PDF

 

In Dobrogea, la pestera Sf.Andrei

Nu e drum complicat pana la Manastirea dobrogeana inchinata Sf. Apostol Andrei, cel Intâi chemat, Ocrotitorul României. Imediat dupa podul Cernavoda faci dreapta spre Cochirleni, continui spre Rasova iar in Ion Corvin drumul se bifurca: daca faci stanga, apuci spre Adamclisi, daca faci dreapta, dupa vreo 4 km ajungi la pestera si Manastirea Sf.Andrei.

Pestera a fost redescoperita miraculos, in 1918, de avocatul Jean Dinu. S-au construit ulterior si cateva chilii, se slujea in pestera, s-a ridicat si o turla. Din pacate a venit Razboiul, bolsevicii au distrus tot, au profanat locul.

Dupa 1990, parintele Nicodim Dinca, monah fiind de la manastirea Sihastria din judetul Neamt, impreuna cu parintele ieromonah Victorin Ghindaoanu, un preot tot de acolo, cu binecuvantarea IPS Lucian au inceput din nou lucrarile de reamenajare a pesterii si construirea sfintei manastiri.

Pentru a citi si despre alte manastiri de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.umblarici.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri In Dobrogea, la pestera Sf.Andrei