Vacanţa-croazieră, între lux şi chilipir

Email Imprimare PDF

 

Vacanţa-croazieră, între lux şi chilipir

Peste 5.000 de turisti români vor alege în această vară să-şi petreacă vacanţa pe vase de croazieră, spun agenţiile. Ei se orientează către biletele mai ieftine. Aceste pachete turistice pe vase de croazieră nu mai sunt un lux din 2009, de când au început să se ieftinească. Destinaţia preferată a românilor: Marea Mediterană.

O vacanţă pe un vas de croazieră. Pentru unii români pare doar un vis, alţii, care au prins oferte greu de imaginat în 2009 şi 2010, au aflat deja că pachetele turistice de acest gen nu mai sunt un lux. Anul acesta, un sejur pe un vas pe Mediterană porneşte de la 500 de euro de persoană, spun agenţiile specializate. Pachetul include pensiune completă, activităţi la bord, spectacole şi accesul la evenimentele de pe vas.

La această sumă se adaugă însă aproximativ 400-500 de euro pentru biletul de avion până la locul de plecare a vasului, cazarea la hotel pentru o noapte - de obicei agenţiile recomandă turistului să ajungă cu o zi mai devreme -, dar şi costul transferului de la aeroport la hotel şi de la hotel la vasul de croazieră. O vacanţă pe care nu şi-o permite oricine, dar care în 2009 şi în 2010 a fost chiar mai ieftină.

Cu 20% mai mulţi turişti

„2009 a fost marele an al ofertelor pe vasele de croazieră întrucât cei mai mulţi turişti veneau dinspre Occident, acolo unde s-a simţit cel mai mult criza", spune Traian Bădulescu, consultant în turism. Acesta susţine că acum doi ani au existat şi reduceri last-minute de 70% la aceste pachete turistice de croazieră, astfel încât şi le-au putut permite chiar şi românii cu venituri medii. Bădulescu spune că anul acesta nu vor mai fi reduceri aşa mari, iar numărul turiştilor români care îşi vor permite aceste pachete va rămâne aproape la acelaşi nivel ca anul trecut. Agenţiile de turism, mai ales cele specializate, îl contrazic însă.

Pentru a citi si despre statiunile de la Marea Neagra si activitati care pot fi practicate aici, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Vacanţa-croazieră, între lux şi chilipir