Baile Harghita

Baile

 

 

 

 

Băile Harghita, parte a oraşului Miercurea Ciuc, este o localitate balneoclimaterică, montană fiind cunoscută datorită minei de caolin, pentru mofetele, apele sale minerale şi pentru microclimatul alpin deosebit de plăcut. În partea sudică a staţiunii se înaltă vârful Borhegyes, care are 1379 m din dealul pârâului Fejszó unde există şi izvor de apă minerală.
Cele mai importante izvoare din Băile Harghita sunt: Izvorul de ochi, Izvorul din pădure, Izvorul principal, Izvorul de stomac.
Indicaţiile terapeutice pentru cele patru izvoare sunt identice. În cura internă apele de aici se folosesc pentru tratarea bolilor de inimă, ale sistemului circulator, respectiv pentru tratarea inflamaţiilor cronice.
Băile Harghita sunt o atracţie preferată de turişti şi pe timpul iernii. La Băile Harghita se poate schia timp de 4 luni/an, din decembrie până în martie, însă sunt şi ani în care zăpada persistă până în mai. Stratul mediu de zăpadă depăşeşte 60 de cm. Staţiunea dispune de mai multe pârtii amenajate, cu teleferic, unele chiar şi cu instalaţie de nocturnă. Înainte de 1995 au existat doar trei pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, în ultimii ani au fost amenajate mai multe pârtii mici în apropierea celor existente, iar în următorii ani va fi realizată o nouă pârtie având lungimea de 3 km.

 

Galerie foto

Baile Harghita / 1Baile Harghita / 2Baile Harghita / 3Baile Harghita / 4Baile Harghita / 5Baile Harghita / 6Baile Harghita / 7Baile Harghita / 8Baile Harghita / 9Baile Harghita / 10Baile Harghita / 11Baile Harghita / 12

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Staţiuni balneare Baile Harghita