Băile Tuşnad

Băile

 

Denumită "Perla Ardealului", Tuşnadul este una dintre cele mai frumoase aşezări balneare din ţară.

În anul 1968 staţiunea Băile Tuşnad a fost declarată oraş turistic însă activitatea balneară se desfăsoară încă de la jumătatea secolului XIX.

Staţiunea este situată într-un cadru deosebit de pitoresc în partea sudică a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între Munţii Harghita şi Bodoc.

Apele minerale regăsite aici au efecte farmacodinamice asupra organismului şi sunt folosite în scop terapeutic, ele se împart în mai multe categorii: carbogazoase, clourosodice, calcice, magneziene, ferunginoase, bicarbonatate, hipotone cu o mineralizare totală de 0,67-17,86g la litru.

Pentru tratarea pacienţilor se folosesc şi mofetele adică emanaţiile naturale de bioxid de carbon gaz uscat. Mofetele sunt legate de vulcanismul din zona Carpaţilor Răsăriteni şi sunt valorificate în cura balneară. Mofeta naturală folosită în scop terapeutic la noi în tară este un fenomen unic în lume.

Băile Tuşnad vă oferă multe oportunităţi de relaxare fiind un loc ideal de vacanţă în toate anotimpurile.

În staţiune s-a reamenajat lacul Ciucaş, există poteci pentru drumeţie uşoară, cu excursii la vestita stâncă Piatra Şoimilor, de asemenea se organizează excursii pe jos sau cu autocarul la lacul Sfânta Ana.

Puteţi vizita de asemenea şi următoarele atracţii turistice din zonă:

- Tinovul Mohoş, situat lângă Lacul Sf. Ana, declarat rezervaţie naturală, adăposteşte specii rare de plante;

- Cetatea Miko şi muzeul etnografic aflate în Miercurea Ciuc, la o distanţă de aproximativ 30 km de Băile Tuşnad;

- Biserica franciscană din Şumuleu construită în stil baroc care deţine una dintre cele mai mari instalaţii de orgă din Ardeal.

 

Galerie foto

Băile Tuşnad / 1Băile Tuşnad / 2Băile Tuşnad / 3Băile Tuşnad / 4Băile Tuşnad / 5Băile Tuşnad / 6Băile Tuşnad / 7Băile Tuşnad / 8Băile Tuşnad / 9Băile Tuşnad / 10Băile Tuşnad / 11

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Staţiuni balneare Băile Tuşnad