Rezervaţii ale biosferei

Rezervaţia biosferei Delta Dunării

Rezervaţia biosferei Delta Dunării

Delta Dunării se află în mare parte în Dobrogea și parțial în Ucraina, este cea mai mare deltă din Europa, având împreună cu complexul lagunar Razim-Sinoe 5050 km², din care 732 km² aparţin Ucrainei, Deltei propriu-zise revenindu-i o suprafaţă de 2540 km². Delta Dunării este limitată la sud-vest de podişul Dobrogei, la nord formează graniţa cu Ucraina, iar la est se varsă în Marea Neagră. În 1991 a fost declarată rezervație a biosferei și a intrat în patrimoniul UNESCO.
 
Rezervaţia biosferei Pietrosu Rodnei

Rezervaţia biosferei Pietrosu Rodnei

Rezervația Biosferei Pietrosu Rodnei este situată în apropierea localităţilor Borșa și Moisei, cuprinde partea nordică a Munților Rodnei. Cele 3300 ha ale rezervaţiei ocupă golul alpin şi pădurile de conifere sau amestec din Masivul Pietrosu Rodnei în care se remarcă vârful Pietrosu Mare cu o înălţime de 2303 metri. Rezervația este administrată de Parcul Național Munții Rodnei, cu scopul de a conserva habitatele naturale, flora și fauna, diversitatea biologică și dezvoltarea durabilă a zonei. Este cea mai mare rezervaţie naturală complexă (geomorfologică, floristică şi faunistică) din nordul ţării. Din 1979 ea a fost inclusă in reţeaua mondială de rezervaţii ale biosferei.
 
Rezervaţia biosferei Retezat

Rezervaţia biosferei Retezat

Munții Retezat fac parte din Carpații Meridionali, mai precis din grupa muntoasă Retezat-Godeanu, situați între depresiunile Petroșani și Hațeg. Masivul este alcătuit în principal din roci cristaline și calcare. Partea alcătuită din roci cristaline poartă numele de Retezatul Mare iar cea formată din calcare se numește Retezatul Mic, iar ele se unesc în apropierea lacului Bucura. Rezervația are o suprafață de 20000 ha, fiind cea mai importantă rezervație din țara noastră, recunoscută pe plan internațional ca rezervație a biosferei. Rezervația păstrează urmele glaciației de odinioară, aici se află 82 de lacuri glaciare dintre care Bucura, aflat la 2041 m altitudine este cel mai mare din țară.
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Rezervaţii Rezervaţii ale biosferei