Venus

Venus

 

Staţiunea Venus este situată între Saturn şi Cap Aurora, la 3 km de Mangalia, căruia îi este integrat din punct de vedere administrativ, şi la 41 km sud de Constanţa. Purtând numele zeiţei frumuseţii - Venus, staţiunea se remarcă prin arhitectura deosebită a hotelurilor înconjurate de vaste spaţii verzi. Lacul Razelm oferă posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber.
Dezvoltată ca staţiune balneară, aici se pot urma tratamente bazate pe factori naturali  specifici litoralului nostru: apă de mare, nămol, aerosol, ape minerale sulfuroase.
Venus este o staţiune relativ nouă (1972), elegantă şi primitoare, nu foarte aglomerată pe timpul verii, ceea ce asigură turiştilor un sejur liniştit şi relaxant. Ca o curiozitate, hotelurile din Venus au în majoritate cinci etaje şi poartă nume feminine.

Plaja: Staţiunea beneficiază de o plajă naturală mare(extinsă pe circa 1,2 km lungime, între staţiunile Venus şi Saturn, şi 200 m lăţime), cu nisip fin, pentru helioterapie şi talazoterapie, unde apar şi izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub formă de duşuri.

Activităţi, Obiective turistice: Posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt la fel de numeroase ca şi în celelalte staţiuni: yachting, wind-surfing, canotaj, tenis, minigolf. Pentru pasionaţii de hipism, în imediata apropiere se află herghelia Mangalia. Ca şi celelalte staţiuni din constelaţia litoralului românesc, Venus beneficiază de brizele marine, de strălucirea soarelui şi de nisipul fin al plajelor, constituind un veritabil punct de atracţie pentru turiştii dornici de recreere.
În Venus există un cinematograf  în aer liber, mai multe terenuri de tenis şi fotbal, locuri de joacă pentru copii.
Pentru pasionaţii de hipism, în imediata apropiere se afla herghelia Mangalia, unde se pot lua lecţii de călărie sau se pot face plimbări mai lungi cu caii. În lunile iulie-septembrie se organizează curse de cai la care participă herghelii şi crescători particulari din toată ţara.
Pe Lacul Razelm se poate practica canotajul sau se poate pescui.

Bazele de Tratament: În partea de sud a staţiunii există un pavilion special amenajat pentru cei care urmează împachetări cu nămol sapropelic şi fac băi sulfuroase.
Factorii de cură naturală sunt clima marină bogată în aerosoli salini şi radiaţie solară, cu efect stimulator asupra organismului uman, apă de mare clorată, sulfatată, sodică, magneziană şi hipotonică (grad de mineralizare: 15,5 gr). Staţiunea este atât un loc de petrecere a vacanţei cât şi un loc de tratament pentru cei bolnavi. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative (spondiloza cervicală, dorsală şi lombară), stări posttraumatismale (după entorse, luxaţii şi fracturi), anemie secundară, slăbiciune, decalcifiere, rahitism, boli ale pielii (psoriazis), dereglări endocrine (hipotiroidie şi mixedema), boli ginecologice (hipoovarianism pubertal , sterilitate ovariană).
Baza de tratament a hotelului Mezotermale Palace este organizată ca un solar cu două piscine de câte 600 mp fiecare (includ bazine copii), două plaje nudism bărbaţi-femei cu o suprafata de 1900 mp fiecare, sala de masaj, sala de fitness, căzi cu apă termală şi nămol, căzi pentru hidroterapie, aparate pentru electroterapie, ultrasunet. Apa termală provine dintr-o sondă de adâncime proprie.

 

Galerie foto

Venus / 1Venus / 2Venus / 3Venus / 4

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Venus