Jupiter – Cap Aurora

Jupiter

 

Staţiunea Jupiter – Cap Aurora este situată între Neptun şi Venus, la numai 5 km de Mangalia, de care aparţine din punct de vedere administrativ.
Jupiter este o staţiune micutţă, situată într-un cadru natural pitoresc, reprezentat de o faleză întinsă, un lac (Tismana) şi o pădure (Comorova). Astfel, datorită aşezării sale este recomandată atât pentru petrecerea unui sejur relaxant, cât şi pentru urmarea unor tratamente. Factorii naturali de cură sunt: apa Mării Negre, climatul maritim, bogat în aerosoli salini şi rezervele de nămol de turbă.
Jupiter este o staţiune nouă, intrată în circuitul turistic la începutul anilor 70. Foarte cochetă, staţiunea dispune de câteva hoteluri moderne înconjurate de mult spaţiu verde, ceea ce asigură un aer curat şi răcoros chiar şi în zilele toride de august.
Cap Aurora are o poziţie interesantă în tot peisajul litoralului românesc, fiind situată pe o peninsulă cu aspect de promontoriu care iese spectaculos din mare. Acestă staţiune are faleza fragmentată în numeroase golfuleţe mărginite de diguri de protecţie. Cap-Aurora este cea mai tânără staţiune de pe litoral, fiind inaugurată în anul 1973.

Plaja: Plaja staţiunii Jupiter are în jur de 1 km lungime şi se află în continuarea plajei din Neptun. Plaja este destul de lată şi are nisipul fin. Plaja este fragmentată de numeroase golfuleţe şi diguri transversale care dau un aspect dantelat acestei porţiuni de litoral.
Plaja din Cap Aurora are avantajul că se află în imediata apropiere a hotelurilor; turiştii practic coboară din hotel direct pe plajă. Plaja este destul de îngustă, iar intrarea se face pe o porţiune uşor pietroasă.

Activităţi, Obiective turistice: Staţiunea Jupiter - Cap Aurora pune la dispoziţia turiştilor mai multe baruri şi cluburi, terenuri de tenis, fotbal şi mini-golf, piste de bowling, cinematograf în aer liber, piscine etc. Se pot practica sporturi nautice, atât pe mare cât şi pe lacul Tismana.
Barul Paradis este situat direct pe plaja din Jupiter şi este unul dintre cele mai solicitate localuri de pe litoral.
Lacurile Tismana şi Jupiter care delimitează plaja de restul staţiunii pe porţiunea din dreptul restaurantului Paradis spre nord, constituie atât prin peisaj cât şi prin mijloacele de agrementare a timpului liber al turiştilor, un factor în plus de atractivitate.

 

Galerie foto

Jupiter – Cap Aurora / 1Jupiter – Cap Aurora / 2Jupiter – Cap Aurora / 3Jupiter – Cap Aurora / 4Jupiter – Cap Aurora / 5Jupiter – Cap Aurora / 6Jupiter – Cap Aurora / 7Jupiter – Cap Aurora / 8

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Jupiter – Cap Aurora