Eforie Nord

Eforie

 

Eforie Nord este a doua staţiune ca mărime, de pe litoralul românesc. Staţiune balneoclimaterică cunoscută atât în ţară cât şi în Europa, a cunoscut în ultimii ani o expansiune în ceea ce priveşte unităţile de cazare şi alimentaţie.
Eforie Nord este situată pe faşia litorală aflată între Lacul Techirghiol şi Marea Neagră, învecinându-se la nord cu Agigea şi la sud cu Eforie Sud. Se află la numai 15 km de Constanţa. Vecinătatea mării şi a Lacului Techirghiol o plasează printre primele staţiuni balneare cu regim permanent de la noi din ţară. Eforie Nord deţine în prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din ţară – Sanatoriul Efosan şi baza de tratament a Hotelului Europa – Ana Aslan Helth SPA.

Plaja: Plaja din Eforie Nord are o lungime de 3-4 km şi o lăţime de 20-100 metri. În partea de nord plaja este mai îngustă şi este străjuită de o faleză înaltă, cunoscută ca loc de promenadă. Aici accesul pe plajă se face pe scări. În partea de sud a staţiunii plaja este mai lată şi accesul se face direct. Pe toată întinderea plajei intrarea în apă este lină. Nisipul are o granulaţie mai mare decât cel din Mamaia şi Constanţa. În unele locuri plaja este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe.

Activităţi, Obiective: petrecute la soare pe plajă. În afara acestora însă, staţiunea Eforie Nord oferă mai multe posibilităţi de distracţie: discoteci, cluburi, terenuri de sport, terenuri de minigolf, săli de biliard, Teatrul de Vară, locuri de joacă pentru copii, instalaţii pentru sporturi nautice, piscine etc.
Europa Yacht Club este primul port privat de agrement din România construit la standarde occidentale. Portul se află la câteva minute de centrul oraşului, pe plaja din faţa Hotelului Europa. Un drum de acces din şoseaua naţională permite o legătură directă a autoturismelor cu portul. Marina poate găzdui simultan 60 de ambarcaţiuni, iar printre serviciile oferite sunt: închiriere de veliere, lecţii de scufundări, şi de navigaţie. În fiecare an în luna august aici se organizează Regata Mării Negre, un eveniment de interes pentru iubitorii de sporturi nautice. La această întrecere participă mai multe veliere şi se organizează în paralel şi expoziţii de ambarcaţiuni de lux.
În staţiune există mai multe complexe de magazine şi bazaruri, atât în centru cât şi pe faleză. De aici se pot cumpăra produse pentru plajă (prosoape, costume de baie, colace, saltele, umbrele, loţiuni etc), dar şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Bine înţeles, multe dintre aceste magazine comercializează suveniruri.
Staţiunea Eforie Nord se numără printre staţiunile cele mai căutate în ultimul timp pe litoralul românesc. Este o staţiune mai liniştită şi mai ieftină decât Mamaia sau Neptun, preferată în special de familiile cu copii.

 

Galerie foto

Eforie Nord / 1Eforie Nord / 2Eforie Nord / 3Eforie Nord / 4Eforie Nord / 5Eforie Nord / 6Eforie Nord / 7Eforie Nord / 8

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Eforie Nord