Costineşti

Costineşti

 

Staţiunea Costineşti este situată în prelungirea satului Costineşti,  la 31 km sud de Constanţa, învecinându-se la nord cu comuna Tuzla (7 km) şi la sud cu Staţiunea Olimp (5 km).
Cunoscută de toată lumea drept staţiunea tineretului sau capitala vacanţelor estivale, işi întâmpină oaspeţii cu o atmosferă primitoare şi veselă. Simbolurile Costineştiului sunt Obeliscul – care se înalţă maiestuos în mijlocul plajei, şi Epava navei Evanghelia care a eşuat în anul 1960 din cauza unei furtuni.
În ultimii ani, Staţiunea Costineşti s-a dezvoltat foarte mult în ceea ce priveşte spaţiile de cazare – s-au construit câteva hoteluri noi şi numeroare vile şi pensiuni. Staţiunea este orientată spre est şi astfel beneficiază de razele soarelui toată ziua.

Plaja: Plaja este orientată spre est,  beneficiind de soare pe toată durata zilei. Staţiunea este situată  la adăpostul capului Tuzla, pe direcţia unui curent marin de coastă, favorabil depunerilor de nisip pe plaja lungă de aproape 1 km. Plaja este mai lată în zona Obeliscului, dar foarte aglomerată vara. În zona de nord, spre Epavă, plaja este mărginită de o faleză joasă şi este mai îngustă, cu nisip fin.
Plaja din Costineşti este ideală pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive şi yoga.

Activităţi, Obiective Turistice: Ceea ce caracterizează în primul rând Staţiunea Costineşti este distracţia, veselia şi tinereţea. Principalele atracţii pentru turiştii care vin în Costineşti sunt numeroasele discoteci şi baruri. Cea mai celebră este Discoteca Ring – cea mai mare discotecă în aer liber de pe litoral. Alte discoteci sunt: Tineretului, Vox Maris, Sun, Club T, Panoramic Club etc.
Distracţia este asigurată şi de Teatrul de Vară unde au loc proiecţii de film, spectacole, festivaluri.
Pe plajă sunt organizate diverse evenimente: concursuri, concerte. În fiecare vară, televiziunile au aici organizate „studiouri” în aer liber, de unde transmit emisiuni estivale.
Sunt deschise mai multe terenuri de sport şi centre de închiriat echipament pentru sporturi nautice. Zona Epavei este foarte căutată de cei care practică scufundările.
Pentru cei ce doresc sporturi pe apă, există Lacul Costineşti întins pe 7 hectare, pe care vă puteţi plimba cu barca sau hidrobicicleta. Acest lac este unul special, fiind singurul care nu se alimentează din subteran.

 

Galerie foto

Costineşti / 1Costineşti / 2Costineşti / 3Costineşti / 4Costineşti / 5Costineşti / 6Costineşti / 7

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Costineşti