Hostel Retro Youth

|

Hostel Retro Youth **

Adresă: Str.Potaissa Nr. 11-13
  Cluj-Napoca, 400090, jud. Cluj, Romania

Telefon: +40 264 450452

Mobil: +40 264 450452

Web: www.retro.ro

GPS: 46.769616 - 23.596745

 

Descriere

Localizaţi exact în centrul Clujului, la 300 de metri de Universitatea "Babeş - Bolyai", Retro Hostel oferă cazare în regim de youth hostel în camere duble, single, triple precum şi în dormitoare comune. Acordăm reduceri substanţiale pentru grupurile mari, precum şi pentru clienţii de lungă durată!
În timpul vizitării oraşului veţi căuta cu siguranţa un loc de cazare central, confortabil şi ieftin. Hostelul nostru este o alternativă ce merită luată în considerare datorită poziţiei ultracentrale, a serviciilor oferite şi preţurilor praticate.

Localizare

Situată exact în centrul Clujului, unitatea noastră oferă cazare în regim de youth hostel.

Facilităţi

Activităţi

Excursii organizate către mai multe destinaţii transilvane (Salina Turda, Cheile Turzii, Muntii Apuseni, Peştera Vântului, Mânăstirea Nicula ,Gheţarul de la Scărişoara, satele Sic, Rîmetea, Ruinele castelului de la Colţesti, Sibiu şi masivul Făgăraş) Nou !! Excursie organizată la Peştera Urşilor şi la Băile Felix!

Servicii

Mic dejun, Bucătărie la dispoziţie, Încălzire centrală, Toalete comune, moderne, cu duş, TV cablu - 35 de canale, Serviciu de spălare a rufelor, Acces gratuit la internet pentru clienţii noştri, Informaţii turistice, Cutii de valoare, cu lacăt, Acces internet, Wireless gratuit, Harta gratuită a oraşului, Turul ghidat al Clujului, Hărti turistice (Cluj, Transilvania, hărti montane), Albume foto şi cărti poştale, Cartele telefonice, Carduri youth hostel, Bilete de autobus Budapesta - Cluj si retur, Rent a car, Rezervări la hosteluri în întreaga lume!! Oferte de transport cu microbusul !

Obiective turistice

Biserica Sfintul Mihail - una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Transilvania, un monument medieval unic în care s-au păstrat părti din picturile originale. A fost construită între anii 1349-1480, turnul fiind ridicat în anul 1859. Opera şi Teatrul National - construit între anii 1904-1906 în stil baroc-rococo, clădirea este unică prin concepţia unitară şi decoraţiunile interioare. Statuia lui Matei Corvin, rege al Ungariei între anii 1457-1497. Realizată în bronz de sculptorul Janus Fadrusz şi dezvelită în anul 1902. Catedrala Ortodoxă, construită în 1933 în stil bizantin. Pentru cei interesaţi de specificul arhitecturii bisericeşti ortodoxe, catedrala este locul cel mai indicat de vizitat. Grădina Botanică - întinsă pe o suprafaţă de 14 ha, are o colecţie bogată de peste 12.000 de specii de plante şi peste 10000 de specii de plante fosile. În incinta Grădinii Botanice se află şi Muzeul Botanic care deţine cel mai mare herbar din ţară(640.000 de exemplare). Bastionul Croitorilor - vechi turn de apărare, construit în secolul al XV-lea în partea de sud-est a vechiului oraş. Între anii 1627-1629 Bastionul este reconstruit capâtind înfăţişarea actuală. Casa Matei Corvin - aflată în interiorul vechii cetăţi a Clujului, datează din secolul al XV-lea. Aici s-a născut la 23 februarie 1440 Matei Corvin, viitor rege al Ungariei (1458-1490). Muzeul de Artă, cunoscut şi sub denumirea de Palatul Banffy. Clădirea a fost construită între anii 1774-1785 în stil baroc iar din anul 1956 incinta găzduieşte Muzeul de Artă. Muzeul Etnografic al Transilvaniei - fondat în 1922. "Parcul Etnografic Naţional" a devenit parte a muzeului în anul 1929, fiind practic primul muzeeu în aer liber din România. Muzeul deţine gospodării sateşti din zone reprezentative ale Ardealului, biserici de lemn, tehnologii tradiţionale săteşti. Obeliscul Francisc I din Piaţa Muzeului, ridicat în 1817 cu ocazia sosirii la Cluj a împăratului austro-ungar. Statuia Sfîntului Gheorghe omorând balaurul. Este o copie a faimoasei statui din palatul Hrad din Praga. A fost făcută în anul 1373 de catre meşterii Martin şi Gheorghe. Sinagoga Nouă - cunoscută sub numele de "Templul Memorial al Deportătilor", a fost construită pe baza proiectelor arhitectului Hegner Izidor. A fost inaugurată la 4 septembrie 1887. Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Muzeul Farmaciei - prima farmacie deschisă în oraş, deţine medicamente şi mobilă specifică din perioada secolului XVI.

Dotări

Dotări generale:

  • Conexiune WirelessWireless
  • Conexiune InternetInternet
  • Mic dejun inclus în preţMic dejun
  • Servicii de spălătorieSpălătorie

Dotări camere:

  • TelevizorTelevizor
  • SeifSeif

Galerie Foto

Hostel Retro Youth Cluj-NapocaHostel Retro Youth Cluj-Napoca / 1Hostel Retro Youth Cluj-Napoca / 2

Comentarii

 Nu există comentarii la această unitate. Fii primul care comentează!

  Adăugare comentariu

* reload.gif

 Portalul www.besthotels.ro vă oferă posibilitatea să vă exprimaţi liber opinia şi să postaţi comentarii legate de pensiunile şi hotelurile de pe site. Site-ul nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul mesajelor postate de utilizatori, aceasta revenindu-le în întregime semnatarilor mesajelor respective. Comentariul va fi afişat pe site după ce va fi aprobat de un moderator.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?unităţi găsite.
Sunteţi aici: Hosteluri Hostel Retro Youth