Azuga

Azuga

 

Oraşul Azuga se află în partea superioară a Văii Prahovei în judetul Prahova, între staţiunile Sinaia şi Predeal. Staţiunea Azuga este amplasată la începutul munţilor Bucegi la o altitudine de 1.110 m, la o distanţă de circa 38 km de Poiana Braşov şi 147 km de capitala Bucureşti.

Azuga se bucură de climatul zonelor alpine, tonic-stimulant, ozonizat, fără praf şi alergeni. Temperatura medie anuală fiind de 7 grade Celsius.

Pârtiile din staţiunea Azuga sunt luate cu asalt în fiecare an de un număr foarte mare de turişti. Aici ei sunt întâmpinaţi de două pârtii: Sorica şi Cazacu. Pe prima pârtie menţionată se poate skia şi noaptea, aceasta beneficiind de o nocturnă pe o rază de 800 m. Tot pe aceeaşi distanţă funcţionează şi tunurile de zăpadă artificială. Funcţionează deasemenea un telescaun şi un teleschi programul acestora se poate prelungi la cerere.

 

Galerie foto

Azuga / 1

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Domenii schiabile Azuga