Vatra Dornei

Vatra

 

Vatra Dornei este una dintre cele mai pitoreşti staţiuni balneare din România. Datorită climatului submontan destul de blând, staţiunea este un punct turistic important atât în sezonul de iarnă cât şi în cel de vară.

Supranumită şi Perla Bucovinei, Vatra Dornei este situată la o altitudine de 800 m, la confluenţa Bistriţei Aurii cu Dorna, în partea de nord a României, la întretăierea drumurilor comerciale care unesc Moldova cu Transilvania şi este cunoscută datorită izvoarelor cu ape minerale carbogazoase, încă de la începutul secolului al XIX-lea. Munţii Rarău, Giumalău şi Călimani, cu numeroase trasee montane (de vară sau de iarnă) constituie o atracţie majoră pentru turiştii din staţiune.

Chiar în centrul oraşului se află două pârtii, la baza cărora se organizează în fiecare an Serbările Zăpezii. În 2005 a fost inaugurat un teleschi nou, denumit Poieniţa, care deserveşte pârtia Parc 2. Pista a suferit îmbunătăţiri serioase în această vară, pentru sezonul de schi 2007-2008 fiind posibilă montarea unei instalaţii de produs zăpadă artificială. Cea de-a treia pârtie de la Vatra Dornei, situată pe Dealul Negru, este una dintre cele mai lungi de la noi din ţară.

 
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Domenii schiabile Vatra Dornei