Trasee montane in Bucovina

Email Imprimare PDF
Muntii Rarau - Trasee montane in Bucovina

Pe lângă peisajele superbe, Bucovina este şi o zona în care există trasee montane foarte des frecventate de turişti din întreaga ţară şi nu numai. În acest articol vă prezentăm câteva zone montane care merită vizitate:

Masivul Muntos Rarău-Giumalău - În această regiune se pot delimita trei puncte importante, de convergenţă a traseelor marcate, puncte care dau posibilitatea turiştilor să-şi aleagă cele mai bune variante de parcurgere a acestei zone montane. Cel mai important punct este situat în preajma Motelului “Alpin” Rarău, unde se întâlnesc traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele care vin dinspre Bistriţa, Munţii Stănişoarei şi Munţii Giumalău. Cel de-al doilea punct este plasat în şaua Fundu Colbului, situată la nord-vest de Hotelul “Rarău”, loc în care se intersectează traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele ce vin dinspre Bistriţa, Munţii Stănişoarei şi Munţii Giumalău. Al treilea punct se afla în Varful Giumalau, cel mai înalt din întreaga regiune, cu o larga perspectivă, spre care converg traseele care vin pe culme dinspre Vârful Rarău, dinspre Valea Bistriţei, ca şi cele dinspre Valea Putnei.

Masivul Muntos Călimani - Atracţii tusristice importante: Vârful Pietrosul (2102 m) şi staţia meteorologică, de unde se poate savura vizual o panorama peisagistică deosebită a Podişului Transilvaniei. În iernile senine de aici se vede clar Vârful Moldoveanu din Munţii Făgăraş.

Masivul Muntos Ineu - Atracţii turistice în acest masiv: Varful Ineu (2279 m), Lacul Lala, situat într-o zonă deosebit de pitorească, fiind populat cu păstrăv indigen. În perioada 01 iunie - 15 iunie a fiecarui an, versanţii Masivului Ineu capată o nuanţă roz, de la florile bujorului de munte, care înfloreste doar în acest interval temporal, contrastând cu albul zăpezii rămase din iarna anterioară.

Articol realizat de Daniela Sava

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Trasee montane in Bucovina