Baisoara - Muntele Baisorii

Email Imprimare PDF
Muntele Baisoara
Baisoara este cea mai importanta statiune din nord-estul Muntilor Apuseni. Prima mentionare documentara a satului Baisoara este din 1426.
Statiunea este situata la poalele de est ale Muntelui Mare din Muntii Apuseni, pe cursul mijlociu al raului Iara, la o distanta de aproximativ 50 km de Cluj-Napoca, la altitudini cuprinse intre 1200-1500 m. Muntele Baisorii este zona protejata mixta. Se pot practica diverse sporturi cu preponderenta cele montane, pentru practicarea carora exista in zona vaste posibilitati, in special, pentru drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta. Statiunea Muntele Baisorii detine si o partie de schi. Aceasta este dotata cu mijloc de transport pe cablu, iar lungimea ei este de aproximativ 1,2 km. Sezonul dureaza aproximativ 5 luni pe an din decembrie pana in martie. Vara exista conditii prielnice pentru vanat si pescuit. Complexul turistic Baisoara constituie un excelent punct de plecare spre Muntele Mare si spre Cheile Runcului.
Cai de acces:  In statiune se ajunge pe drumul ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara si urca  10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune. Distanta Cluj-Napoca – statiune este de 60 km.
Afluxul turistic este mare, in special iarna si la sfarsit de saptamana. De obicei, aici ninge la sfarsitul lunii octombrie si zapada gasim uneori si in luna aprilie. Peste vara, peisajul montan te incanta si turistii vin aici pentru drumetii, relaxare si picnic.
Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Baisoara - Muntele Baisorii