Cascada Valul Miresei

Email Imprimare PDF
Toata iarna am asteptat zilele calduroase de primavara, pentru a putea iesi in natura si admira frumusetile ei. De cascada Valul Miresei, tot auzisem de la prieteni ca e o zona frumoasa, un loc ce merita vizitat.
Cum ajungem acolo? Drumul E60, Cluj - Huedin, apoi facem stanga spre Calatele, Rachitele, un drum relativ bun, cam 4 km.
Regiunea Rachitele este situata pe ramura nordica a lantului Muntilor Apuseni, la poalele Muntilor Vladeasa, pe Valea Stanciului. Satul Rachitele este renumit in zona pentru caderea de apa a raului Stanciu, formand cascada Valul Miresei.
Cascada Valul Miresei, este o cascada in doua trepte si este cea mai reprezentativa din Muntii Apuseni. Cascada are aproximativ 50 m inaltime, dar grandoarea si salbaticia ei a fost partial afectata datorita drumului din apropiere. Legenda spune ca o mireasa a cazut chiar in ziua nuntii sale de pe stanci, iar voalul i-a ramas agatat. Nuntasii s-au oprit din petrecere si au plans-o pe mireasa iar in locul respectiv s-a format cascada din lacrimile lor.
Aerul curat, o plimbare prin natura, posibilitatea pe care ne-o da natura, de a ne relaxa, admirand-o este un bun prilej pentru a cunoaste mai bine imprejurimile Clujului.
Va doresc plimbare placuta si un week-end insorit!
Astept, de asemenea, parerile si impresiile celor au vizitat aceasta zona!


Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Cascada Valul Miresei