Calatoria de week-end - Valea Ierii

Email Imprimare PDF

Calatoria de week-end – Excursia este o vanatoare de peisaje. Jose Ortega y Gasset

In drumul meu spre servici, ascultam la radio sfaturi pentru a ne putea  elibera de stres si de energia negativa pe care o acumulam zi de zi. Unul care mi-a ramas in minte, a fost acela ca e bine sa iesim in natura si sa ne plimbam in picioarele goale pe iarba.
Va recomand o plimbare la Valea Ierii, in comuna cu acelasi nume, la numai 45 de km de Cluj, este situată la poalele de nord ale Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul superior al raului Iara şi al afluentului sau, raul Soimu.
Obiectivele turistice sunt zonele protejate: acumularea Bondureasa (zona peisagistica), Valea Soimului (zona cinegetica), Valea Ierii (zona cinegetica).  Insasi Valea Ierii si imprejurimile sale sunt un obiectiv turistic !
Plimbarile in natura ajuta atat la arderea caloriilor cat si la imbunatatirea memoriei si capacitatii de concentrare. Se spune ca interactiunea cu natura, ofera efecte similare meditatiei. Nu vom auzi niciodata oamenii zicand « ce bloc frumos », dar nici « m-am plictisit sa privesc aceasta livada ». Venirea in contact cu natura poate ajuta lumea sa se mentina in forma, reducand unele afectiuni. Specialistii britanici sustin ca apropierea de natura poate reduce stresul si creste activitatea fizica a unei persoane. Medicii din Marea Britanie considera ca plimbarile in natura pot preveni obezitatea, ceea ce ar fi mai bine pentru sistemul de sanatate decat sa suporte costurile tratamentului acestei boli din ce in ce mai raspandite. Natura aduce beneficii si copiilor cu tulburari de atentie, iar persoanele care fusesera operate si au mers in mijlocul naturii au avut nevoie de mai putine medicamente impotriva durerii.
Folositi acest prilej si pentru a va culege plante de sezon pentru a le avea mereu in casa pentru tratamente şi remedii naturiste.

Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Calatoria de week-end - Valea Ierii