Noi strategii de dezvoltare a turismului balnear

Email Imprimare PDF

Ministerul Turismului a elaborat la inceputul acestui an, o strategie de dezvoltare a turismului balnear. Conform planului de actiune pe trei ani, ministerul are doua obiective majore: restaurarea increderii in ansamblul filielelor turismului de sanatate, si dezvoltarea combinatiilor prioritare piata/produs.

Actiunile ce urmeaza a fi implementate vizeaza domeniul sanatatii, prin aplicarea reglementarii sanitare, ceea ce inseamna controale mai dese si mai amanuntite asupra dotarilor si echipamentelor din statiuni. Formarea de medici specializati in statiuni si formarea medicilor care prescriu cure balneare, datorita imbatranirii medicilor si dificultatea atragerii medicilor tineri in statiuni, dar si informarea medicilor generalisti cu privire la beneficiile curelor balneare si incurajarea efectuarii lor. Acest proiect are in vedere si includerea in COR a unei noi ocupatii, aceea de „animator de statiuni turistice”, care sa aiba rolul de intermediar intre alesii locali si sectorul privat, si care sa elaboreze si sa organizeze proiectele de dezvoltare turistica locala din ai multe puncte de vedere. Constituirea unei asociatii a Oraselor Termale pentru a coordona initiativele in domeniu si promovarea unui brand „orase termale” din Romania prin elaborarea si implementare unu plan de marketing, care sa fie in concordanta cu viitorul brand al tarii.

Ministerul Turismului doreste si pozitionarea statiunilor pe segmentul luptei impotriva imbatranirii, dezvoltarea centrelor de talasoterapie, spa/wellness, dar si favorizarea dezvoltarii turismului medical, prin investitii in sectorul medical privat si implicarea fondurilor de investitii.

Autor: Cristina Vintu

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Noi strategii de dezvoltare a turismului balnear