Cetatea Sighişoara

Email Imprimare PDF

Cetatea Sighişoara

Dacă simţi că poveştile de odinioară cu haiduci şi prinţese te atrag, este un loc în inima Transilvaniei unde ai putea regăsi locurile de odinioară: cetatea Sighişoara.

Aceasta a fost ridicată în anul 1280 şi este situată în partea centrală a ţării, fiind traversată de rîul Târnava. Centura de fortificţii a cetăţii cuprinde incă 9 din cele 14 turnuri, acestea fiind: turnul tăbăcarilor al cositorarilor, turnul giuvaergiilor, turnul frângherilor, turnul măcelarilor al cojocarilor, turnul croitorilor , turnul cizmarilor şi turnul fierarilor , şi nu în ultimul rînd turnul cu ceas.

Cetatea este una dintre cele mai bine păstrate cetăţi medievale din Europa, care mai este incă locuită. Străduţele înguste, casele mari, masive, te fac să te simţi într-o altă lume, să te simţi ca şi cum te-ai afla într-una din poveştile de demult.

Turnul cu ceas, cel mai mare dintre turnuri, este mândria oraşului. Datează din secolul al XIV lea şi are înălţimea de 64 m. Zidurile groase depozitau demult armele de muniţii. Acum, statuetele care simbolizează zilele săptămînii păzesc poate oraşul în nopţile reci parcă rupte din poveştile cu Dracula.

Urcarea celor 175 de scări din Scara Şcolarilor nu este o simplă plimbare, ci poate fi o iniţiere în a simţi razele soarelui altfel decît le simţi pe stradă. Acestea pătrund timid printre şipcile de lemn, care acoperă scările. Alături de razele soarelui, dacă asculţi atent, vei auzi un cîntec rar, melodios, ce îl cînta pe vremuri o mama copiilor ei.

Şi pentru că tot vorbeam de Dracula, poţi să te opreşti în călătoria ta să iei masa la Casa Vlad Dracul, casa fiind folosită pentru oaspeţii domnitorului între anii 1431-1436.

De obicei, în fiecare an în luna iulie, se organizează Festivalul medieval, moment în care poţi împrumuta şi hainele de odinioară, poţi să încerci petru câteva ore să fi altcineva: poate o prinţesă, poate un soldat curajos în turnir....sau poate îţi pui o simplă mască, dar oricum, vei simţi şi vei vedea în zilele acelea cum e să nu trăieşti în 2010.

Sugestii de cazare: Pensiunea Fronius Residence, Hotel Korona, Pensiunea Bella Vista, Pensiunea Casa cu Cerb.

Autor: Ambrus Maria

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Cetatea Sighişoara