Izvorul Cuviosului Antonie de la Iezer

Email Imprimare PDF
Izvorul Cuviosului Antonie de la Iezer

Pe drumul de Olanesti, in zona Cheia faci stinga spre schitul Pahomie. Intri repede pe drum forestier si pina sa ajungi la manastirea de maici Iezer gasesti in cale izvorul Cuviosului care s-a nevoit in muntii Vilcei si a sapat Sfinta Biserica in stinca. De la Iezer la Pahomie mai faci niste minute cu masina prin padure, sa tot fie 10-15.

Cuviosul Antonie a trait pe vremea domnului Matei Basarab si a domnului Sfant Martir Constantin Brancoveanu. S-a mutat la Domnul in 1720 si moastele sale sunt ingrijite de maicile de la Iezer.

Trecind in drumul nostru spre traseul Buila-Vinturarita mai intii pe la Iezer, am incercat sa raminem peste noapte acolo, dar nu s-a putut. Poate pentru ca Mese a intrebat de gazduire cam in felul in care pune intrebari pe conferinte: direct si fara metafore.

Dar a fost mai bine asa (in cele din urma gazduindu-ne monahii de la Pahomie) pentru ca a doua zi am cistigat o ora, cam atit luindu-ne pe jos de la Iezer la Pahomie.

Apa de la izvor are o inefabila dulceata, de parca ar purta zilnic lacrimile de rugaciune ale Cuviosului Antonie. Lacrimile pentru pacatele lumii, pentru neputintele noastre, pentru durerile românilor. Lacrimi dintr-o iubire crestina pentru o lume care se scutura parca de toate cuvintele Mintuitorului. Lacrimi pentru toate grozăviile care nasc grozăvii şi mai şi.

Cuvioase, roagă-te pentru noi păcătoşii că şi noi nădăjduim în izvorul lacrimilor tale: prea marea Iubire mai presus de greşelile şi minţile noastre înţelepţite în calcule, măsurători şi laşităţi.

Sursa: www.umblarici.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Izvorul Cuviosului Antonie de la Iezer