Rosia fara timp

Email Imprimare PDF

 

Rosia fara timp

Rosia Noua, un sat din judetul Arad, care inca mai pastreaza aer curat si natura de explorat, dar pe langa acestea si o biserica de lemn, gata sa primeasca vizitatori din toate partile.

Asadar, printre casele, monumente ale arhitecturii populare romanesti, asezate pe talpi groase de stejar, prevazute cu doua incaperi modeste (odaia si tinda), acoperis de paie, innegrit de ani, frestruici joase si pereti din barne netencuite in exterior, se inalta biserica de lemn Rosia Noua, cu hramul “Sfantul Mare Mucenic Dimitrie”, construita in anul 1808. Biserica are o pictura pe lemn originala, fapt care a facut ca ea sa fie inclusa pe lista monumentelor culturale si istorice din Romania.Pictura bisericii a fost executata de zugravul Nicolae din Lupsa Mare,care a reprezentat Ciclul Patimilor in naosul bisericii, iar in absida altarului, Jertfa lui Avraam, Sfanta Troita si friza patriarhilor. De la vechiul lacas s-au pastrat trei icoane imparatesti cu decoratie din ipsos, tehnica de lucru raspandita in tarile romane.

Dupa ce ati vizitat biserica, trebuie sa va opriti si la moara de apa, batrana de doua secole, pentru ca are si ea cate ceva povestit despre minunatiile acestui sat, uitat cumva de timp, dar adus in actualitate de noi si de filmul de sub aceste randuri.

Autor: Diana Petrut

Pentru a cauta cazare in judetul Arad, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Rosia fara timp