Borsecul terapeutic

Email Imprimare PDF

 

Borsecul terapeutic

Care este primul gand care vine in minte cand auzi Borsec? Raspunsul nu mai este nevoie sa fie dat.

Dar Borsec este in egala masura oras, statiune si apa minerala.

Ordinea trebuie de fapt inversata, caci inainte de toate, pe aceste pamanturi au fost izvoarele de apa minerala, apoi datorita lor, Statiunea Borsec si mai apoi orasul Borsec.

Izvoarele Borsec prin lume cu renume

Si cine stie de cand or fi tasnind din adancuri, gadiland efervescent, cu bule, meleagurile Borsecului! Insa cunoscute ca fiind tamaduitoare sunt numai din a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Si de atunci li s-a dus vestea prin lume si care mai de care s-au inghesuit sa le premieze.

Inca din 1687, apar in cartile Vienei, prezentate lumii de cercetarile lui Marco della Frutta. Si de la Viena incepand, trecand prin Berlin si Paris, numai prin anii 1870 apa Borsecului a primit cateva medalii si distinctii.

Abia in 1804, Borsec devine statiune, iar in 1956 oras. Un spatiu privilegiat. Muntii si padurile dese care inconjoara zona cu izvoarele dau cel mai curat aer din tara, dupa ultimele cercetari.

Ce sunt apele minerale

Apele minerale sunt cunoscute si sub numele de "ape medicinale" sau "ape de masa".

Pentru a fi considerata minerala, o apa trebuie sa contina cel putin un gram de saruri minerale, dizolvate la un litru de apa, elemente chimice sau gaze cu actiune farmacodinamica ori sa aiba la izvor temperatura de 20 grade C si bineinteles sa nu ii lipseasca actiunea curativa stiintific recunoscuta.

Pentru a citi si despre statiunile balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Borsecul terapeutic