Statiunea Paltinis

Email Imprimare PDF

 

Statiunea Paltinis

Paltinisul se recomanda prin cateva aspecte unice, la superlativ.

Este cea mai veche statiune turistica din Romania. Este statiunea montana cel mai sus situata. Intretine conditii excelente de schi. Este legata de numele distinctului filozof Constantin Noica. Si are un aer extrem de ozonat, incarcat cu insusiri terapeutice.

Noica la Paltinis

La Paltinis, Noica isi petrece ultimii ani din viata, incepand cu anul 1975.

Infiinteaza scoala de la Paltinis, iar casa, care astazi este muzeu memorial, ii devine deschisa pentru vizite si reuniuni ai discipolilor si admiratorilor. Printre acestia se disting Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu.

La 4 decembrie 1987 reputatul filozof se stinge din viata si este inmormantat in Paltinis, asa cum si-a dorit, la Schitul Paltinis.

Satiunea Paltinis

Situata la aproximativ 30 km de Sibiu, cu un drum de acces modernizat, aceasta este una dintre cele mai iubite statiuni montane.

Statiunea Paltinis este prima statiune construita in tara, in anul 1894, de catre Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor. Paltinisul se afla in Muntii Cindrel, judetul Sibiu, la cea mai mare altitudine, 1442 m.

Aerul Paltinisului este unul dintre cele mai curate din intreaga tara. Statiunea se gaseste in mijlocul unei paduri de conifere, al carei aer pur, incarcat de rasini, devine medicament in tratarea afectiunilor generate de stres, surmenaj, astenie, fiind recunoscut mai ales, pentru bunele rezultate in combaterea afectiunilor pulmonare.

Aceasta statiune montana reprezinta cea mai buna alegere pentru practicarea sporturilor de iarna, fiind dotat cu 7 partii de schi, dar si pentru drumetiile in Rezervatia Iezerele Cindrelului, la frumoasele lacuri glaciare.

Atmosfera si pulsul din statiune pot fi masurate inainte de a va decide sa alegeti statiunea din Sibiu ca viitoare destinatie, datorita camerelor web ce transmit in timp real.

Autor: Larisa Bracea

Pentru a citi mai multe si despre alte statiuni montane din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Statiunea Paltinis