Manastirea Oasa, o oaza de liniste la peste 1.400 de metri altitudine

Email Imprimare PDF

 

Manastirea Oasa, o oaza de liniste la peste 1.400 de metri altitudine

In anul 1943 scriitorul Ioan Pop a ctitorit o biserica din lemn, impreuna cu prietenul sau Mihail Sadoveanu, un ulterior loc de intalnire, foarte drag celor doi. Apoi sunt ridicate cladirile sunt din zid. Cea pentru chilii este construita in stil brancovenesc si etajata. A doua cladire este pentru staretie, iar a treia pentru trapeza, bucatarie si camari pentru alimente. In fata bisericii s-a construit clopotnita.

Situata la 40 de kilometri fata de cea mai apropiata asezare umana si la peste 1.400 de metri altitudine, intr-o zona cu multa liniste si aer curat, Manastirea Oasa este o manastire relativ noua, o oaza de liniste.

Complexul manastiresc se afla in colonia Fetitei, din Valea Frumoasei, pe un platou, la poalele unui deal acoperit cu paduri de conifere. Privind de pe acest platou, in fata ni se infatiseaza o priveliste mirifica, a lacului de acumulare strajuit de coamele muntilor acoperite cu padure de conifere.

Manastirea Oasa
a fost stramutata aici in anul 1983 din cauza lacului de acumulare de la Fetita, de pe raul Sebes - judetul Alba.

Manastirea Oasa a fost obste de maici, pana in anul 2000, cand din cauza altitudinii mari si accesului dificil, mai ales in conditii de iarna, s-a transformat in obste de calugari.

Pentru a citi si despre manastirile din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Manastirea Oasa, o oaza de liniste la peste 1.400 de metri altitudine