Slanic Prahova

Email Imprimare PDF

 

Slanic Prahova

La doar 100 de km de Bucuresti si 40 de Ploiesti, incadrat de doua siruri de dealuri principale, desfasurate pe axa N-S, asortata cu aspectul general al regiunii Subcarpatilor, Slanic Prahova este una din statiunile balneoclimaterice foarte solicitate, datorita factorilor naturali de cura si a climatului placut, de crutare, puternic ozonat.

Slanic Prahova, locul doi in Europa

Muntele de Sare, unic in lume, o face deosebita si o aseaza pe un confortabil loc doi intre salinele din Europa.

La Slanic Prahova, exploatarea organizata a sarii incepe in 1689. Intre anii 1689 - 1800, s-au deschis trei mine in zona cunoscuta in prezent, ca Baia Verde. Explotarea sarii se efectua in salina in forma de clopot.

In urma prabusirii tavanelor acestora si a apelor ce le-au inundat, au rezultat trei lacuri cu apa sarata. Mai tarziu intre anii 1800 - 1854, se deschid alte doua noi ocne pe versantul de vest al Slanicului, in punctele Baia Baciului si Grota Miresei, care urmand acelasi proces de transformare, au devenit lacurile sarate de astazi. Aceste lacuri antroposaline, rezultate ca urmare a acumularii apei meteorice in cavitatea vechilor ocne, sunt renumite prin efectul terapeutic datorat namolului sapropelic si a apei sarate.

Salina Slanic Prahova este formata din 14 camere, in forma de trapez, avand o deschidere la baza de 32 de metri, la tava, de 10 metri si o inaltime de 45 de metri. Suprafata totala este de 78.000 metri patrati iar spatiul escavat este de 2,9 milioane metri cubi de sare.

Atractii turistice in Slanic Prahova

Alte atractii turistice din zona sunt lacul Miresei sau Grota Miresei, format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare, strandurile cu apa sarata de la Baia Baciului, Manastirea Crasna sau Casa Memoriala Nicolae Iorga si nu in ultimul rand, statuile lui Decebal si Traian, sculptate in sare, de artistul Iustin Nastase.

Aflata la peste 500 m altitudine si inconjurata de peisaje pitoresti, dispunand de conditii de cazare, tratament si divertisment variate, statiunea Slanic Prahova este locul ideal pentru petrecerea unei vacante relaxante.

Larisa Bracea

Pentru a citi si despre alte statiuni balneoclimaterice, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Slanic Prahova