Castelul Cantacuzino din Busteni

Email Imprimare PDF

 

Castelul Cantacuzino din Busteni

Situat in cartierul Zamora din localitatea Busteni, Castelul Cantacuzino a fost ridicat de Gheorghe Grigore Cantacuzino si reprezinta o perfecta mostra a arhitecturii neobrancovenesti.

In prezent, Castelul Cantacuzino este alcatuit din patru corpuri: pavilionul central, pavilion servicii, vila administrativa si capela. Gradina este imensa, grotele, fantanile arteziene si cascadele reconstruind o atmosfera unica.
Castelul din Busteni a fost construit in 1911, intr-un parc detinut de Printul cunoscut sub numele de “Nababul”, datorita bogatiei sale. Este situat intr-o zona mirifica, la marginea padurii.

Castelul Cantacuzino a fost multi ani sediul Sanatoriului Ministerului de Interne, dar in 2008 a fost cumparat de un grup de investitori. Din acel moment, Castelul  a intrat in circuitul turistic, fiind unul din principalele puncte de atractie din oras.

Pentru a citi si despre alte castele din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Castelul Cantacuzino din Busteni