Nedeia Mocaneasca din Valea Zanelor, atractia turistilor din Covasna

Email Imprimare PDF

 

Nedeia Mocaneasca din Valea Zanelor, atractia turistilor din Covasna

Valea Zanelor este unul dintre locurile preferate de turistii care ajung in statiunea Covasna. Situata in partea estica a orasului, aceasta este renumita pentru privelistile sale minunate.  

In aceasta zona sunt situate Spitalul Cardiologic si cateva dintre hotelurile mari ale statiunii. In partea superioara a Vaii Zanelor este localizat Planul Inclinat, un monument tehnic unicat in Europa. 

Nedeia Mocaneasca

Cea mai populara sarbatoare din aceasta zona este fara indoiala Nedeia Mocaneasca. Manifestarea are loc de regula in cea mai apropiata duminica de Sfantul Ilie, care este sarbatorit pe 20 iulie. 

Sarbatoarea este legata de viata de pastori a romanilor de aici. La Nedeia Mocaneasca se poate vedea reconstituita o nunta ca la strabuni, intr-o atmosfera legendara de Miorita.

Nedeia Mocaneasca este un bun prilej pentru turisti de a iesi in mijlocul naturii si de a sarbatori impreuna cu localnicii.

Pentru a cauta cazare in Covasna, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Nedeia Mocaneasca din Valea Zanelor, atractia turistilor din Covasna