Pestera Farcu din Bihor, locul unde cristalele atarna din tavan

Email Imprimare PDF

 

Pestera Farcu din Bihor, locul unde cristalele atarna din tavan

Pestera Farcu este una dintre atractiile turistice preferate de turistii care ajung in judetul Bihor. Este situata in Cheile Lazuri, Muntii Padurea Craiului, teritoriul administrativ al comunei Rosia si este renumita pentru cristalele sale. 

Intrarea in Pestera Farcu se poate face numai printr-un put vechi de mina, inalt de 35 de metri. Lungimea pesterii ajunge la circa 265 de metri. 

Cristale unice

Desi intrarea este destul de periculoasa, privelistea din interirorul pesterii iti taie rasuflarea. Pestera Farcu este renumita pentru cristalele si formatiunile care atarna din tavanul sau.  

Pestera si cristalele ei nemaivazute in Europa au fost descoperite in timpul exploatarilor de bauxita. Dupa stoparea exploatarii, s-a gasit o noua galerie de cristale, neatinsa. 

Pestera Farcu
din Bihor poate fi considerata si azi una dintre cele mai frumoase pesteri cu cristale din lume. Tocmai din acest motiv, Pestera Farcu a fost declarata monument al naturii.

Pentru a citi si despre alte atractii turistice ale tarii noastre, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Pestera Farcu din Bihor, locul unde cristalele atarna din tavan