Casa cu peste 1.000 de camere, Casa Poporului

Email Imprimare PDF

 

Casa cu peste 1.000 de camere, Casa Poporului

Cu o lungime de 270 m, o latime de 245 m, o inaltime (peste cota 0) de 86 m si o adancime (sub nivelul solului) de 92 m, Casa Poporului ocupa locul 2 in lume ca dimensiune, dupa cladirea Pentagonului. Este cea mai scumpa cladire administrativa din lume, dar si cea mai mare cladire administrativa folosita in interes civil.

Constructia celei mai impozante cladiri din Romania si din Europa a inceput in anul 1973, sub coordonarea arhitectului sef Anca Petrescu. Nu a fost nevoie de un singur arhitect pentru a da viata acestui colos; alti 700 au colaborat pentru ca astazi Casa Poporului sa reprezinte un punct de atractie pe harta turistica si imobiliara a Romaniei. Suprafata desfasurata a cladirii este de 330.000 m² aspect care o situeaza pe locul doi in Cartea recordurilor dupa Cladirea Pentagonului in randul celor mai mai cladiri administrative din lume iar ca volum, cu cei 2.550.000 m³ ajunge pe locul 3 in lume, fiind surclasata de cladirea de asamblare a rachetelor spatiale din Cape Canaveral, Florida si Piramida Zeului Quetzalcoatl din Mexic. Palatul Parlametului are volumul mai mare cu 2% comparativ cu Piramida lui Keops din Egipt. Cladirea numara aproximativ 1000 de camere, dupa cum urmeaza: aproximativ 440 de birouri, peste 30 de saloane, restaurante – 4 la numar, biblioteci – 3, 2 parcari subterane si o sala pentru concerte. Numele salilor, alese dupa 1989 invoca nume evenimente sau personalitati relevante pentru Romania.

Zilnic, intre orele 10.00 si 16.00 portile Palatului Parlamentului sunt deschise vizitatorilor iar pretul unui bilet este de 15 lei. Pe 1 si 2 Mai sau 1 Decembrie, la Casa Poporului se organizeaza Ziua Portilor Deschise iar intrarea este gratuita.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Casa cu peste 1.000 de camere, Casa Poporului