Cum a aparut lacul Sfanta Ana

Email Imprimare PDF

 

Cum a aparut lacul Sfanta Ana: fratele cel rau care isi biciuia fecioarele inhamate la caleasca

Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Romania, Sfanta Ana din masivul Ciumatul Mare, este si singurul lac de origine vulcanica din tara noastra. Aflat la o altitudine de aproape o mie de metri, lacul este vizitat anual de mii de turisti, fiind unul dintre reperele celor care isi propun sa admire minunatiile naturii. Putini stiu ca de originea lacului se leaga mai multe legende, inca populare printe localnici.

Legendele lacului Sfanta Ana

Astfel, una din legende are la origine rivalitatea dintre doi frati. Unul dintre ei a vrut sa se laude cu cea mai frumoasa caleasca si, in consecinta, a inhamat mai multe fecioare din popor la propria trasura. Mai mult, suparat ca trasura nu se urneste din loc, el ar fi inceput sa le biciuiasca pe fete. Una dintre ele, pe nume Ana, l-a blestemat, iar ruga ei a fost ascultata pe loc. O furtuna puternica l-a omorat pe fratele violent si i-a distrus castelul. In locul acestuia, din lacrimile fetelor s-a format un lac limpede si albastru.

Fortata sa se marite

O alta legenda aminteste de o fata, tot cu numele de Ana, obligata de parinti sa se marite impotriva vointei sale. Aceasta ar fi fugit in noaptea nuntii si s-ar fi aruncat in lacul din munte. In amintirea ei localnicii au numit lacul dupa numele Anei.

Mlastina Mohos

La lacul Sfanta Ana se poate ajunge fie prin Bixad, judetul Covasna, fie pe ruta Targu Secuiesc – Balvanyos. Tot in zona lacului Sfanta Ana poate fi vizitata si mlastina Mohos, una dintre cele mai frumoase din Europa, dar si extrem de periculoasa. Tocmai de aceea, mlastina nu poate fi vizitata decat insotit de un ghid specializat.

Pentru a citi despre mai multe lacuri de la noi din tara, acesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Cum a aparut lacul Sfanta Ana