Arieseni

Email Imprimare PDF
Arieseni

Se spune ca exista locuri in care stii ca vei reveni candva chiar din clipa in care le vezi pentru prima data. Un astfel de loc este Arieseni, o comuna ascunsa in inima Muntilor Apuseni, la aproximativ 100 km de Alba Iulia, pe valea superioară a Arieşului Mare, alcatuita din 18 sate mititele, rasfirate pe pantele Muntilor Bihorului. Este o statiune in formare datorita numarului mare de oameni ce si-l aleg ca destinatie de vacanta in sezonul rece. Acest lucru se datoreaza conditiilor propice practicarii sporturilor de iarna, existand in apropiere partii de schii precum cea din pasul Vârtop.

Iarna sau vara,  pe aceste meleaguri poti sa petreci clipe de neuitat. Principalele atractii turistice din zona le constituie numeroasele frumuseti ale naturii care parca si-a revarsat aici toate minunatiile care incanta privirea. Peisajele superbe, pesterile, cascadele, diversele formatiuni stancoase nemaintalnite in alte zone, fac ca aceasta parte din Muntii Apuseni sa fie o adevarata comoara turistica.

E drept ca pentru a vedea multe dintre minunile naturii din Apuseni, trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa faceti fata provocarii muntelui. Majoritatea obiectivelor sunt accesibile doar pe jos. Traseele montane nu sunt insa extrem de dificile, mai ales daca vremea este frumoasa si daca aveti pofta de miscare.

Iata, asadar cateva obiective situate in apropiere de Arieseni, pe care nu trebuie sa le ratati: Cascada Varciorog, Patrahaitesti, Groapa Ruginoasa, Pestera Scarisoara, Cheile Ordancusii si Poarta lui Ionele, Cetatile Ponorului, Cascada Pisoaia, Dealul cu melci, Casa Memoriala Avram Iancu, Pestera Ursilor, etc.

Ospitalitatea localnicilor, bucatele excelente si frumusetea zonei va vor cuceri si asigura un concediu de neuitat.

Articol realizat de Doina David

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Arieseni