Braşov: Mii de turişti îşi petrec sărbătorile de iarnă la munte

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Braşov: Mii de turişti îşi petrec sărbătorile de iarnă la munte

Aproape 70 la sută din locurile de cazare în pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost rezervate pentru Crăciun şi Revelion, iar preţurile la majoritatea unităţilor de cazare fie au rămas la fel ca anul trecut, fie au scăzut cu 10-20 la sută.

Cele mai ieftine alternative de petrecere a sărbătorilor de iarnă în stil tradiţional sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie aproape 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Aici, turiştii pot petrece Crăciunul lapreţuri cuprinse între 80 şi 140 de lei pe zi de persoană, preţ în care sunt incluse cazarea, micul dejun şi cina, precum şi masa festivă de Crăciun.

Unele dintre pensiuni le oferă turiştilor posibilitatea de a asista la tăierea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale. Dacă va fi zăpadă, unităţile de cazare din Bran, Moeciu, Rasnov, precum si celelalte statiuni, le vor pune la dispoziţie turiştilor plimbări cu săniile trase de cai şi mersul cu colinda din poartă-n poartă.

Pentru Revelion, pachetele sunt mai scumpe faţă de cele de Crăciun, fiind cuprinse între 150 şi 300 de lei de persoană pe zi, preţ care include micul dejun, cina, masa festivă de Revelion şi program cu artificii la cumpăna dintre ani.

"Gradul de ocupare în unităţile de cazare până în acest moment este de circa 60 la sută în perioada Crăciunului şi circa 70-75 la sută de Revelion. Oricum, gradul de ocupare va creşte pe parcurs deoarece mulţi dintre români îşi fac rezervările pe ultimă sută de metri, aşa că ne vom aştepta la o ocupare de 90-95 la sută, la fel ca şi în anii precedenţi. Faţă de anul trecut, preţurile la servicii şi cazare au scăzut în general cu 10 – 20 la sută".

Pentru a cauta unitati de cazare din judetul Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Braşov: Mii de turişti îşi petrec sărbătorile de iarnă la munte